Anneli Auerille elinkautinen miehensä murhasta

20:00

Anneli Auer on tuomittu Satakunnan käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeusrangaistukseen miehensä murhasta.

Päätös ei ollut yksimielinen. Kaksi tuomaria katsoi Auerin syyllistyneen tekoon.

Kolmas tuomari katsoi puolestaan, että murha-aikaan perheen asunnossa olisi voinut olla ulkopuolinen henkilö, minkä vuoksi hän olisi hylännyt syytteen.

Satakunnan käräjäoikeus perustelee Auerin saamaa tuomiota sillä, että asunnossa ei ollut tekoaikaan ulkopuolista henkilöä. Auer on itse väittänyt, että tekoaikaan perheen asuntoon tunkeutui ulkopuolinen henkiö, joka olisi murhannut Auerin miehen.

– Koska ulkopuolista henkilöä ei asunnossa ollut kyseiseen aikaan ollut, on ainoa mahdollisuus, että vastaaja Anneli Auer on syyllistynyt tekoon, oikeus kertoi päätöksessään.

Auer joutuu maksamaan myös jokaiselle lapselleen 20 000 euroa korkojen kera. 

Anneli Auerin mies Jukka S. Lahti murhattiin perheen talossa Ulvilassa vuoden 2006 joulukuussa. Auer on kiistänyt murhanneensa puolisonsa. Hänen mukaansa perheen kotiin hyökkäsi ulkopuolinen tunkeutuja.

Oikeus katsoi kuitenkin, ettei tekoaikaan voinut olla ulkopuolista henkilöä. Oikeuden mukaan tämän puolesta puhuivat muun muassa Auerin kahden lapsen kertomukset ja se, että Auerin t-paidassa oli miehensä verta. Oikeus totesi myös, että hätäkeskustallenteelta ei kuulunut ääniä kamppailusta ja tontilta ei löytynyt jälkiä ulkopuolisesta tekijästä.

Auer joutuu maksamaan myös jokaiselle lapselleen 20 000 euroa korkojen kera.

Ulvilan murhajuttu oli nyt toistamiseen esillä käräjillä. Ensimmäisellä kerralla Auer tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. Hovioikeus sen sijaan katsoi Auerin syyttömäksi, ja korkein oikeus palautti asian käräjille uusien todisteiden vuoksi.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.