Anna Puu julkaisi kuvan sairaalalaskusta synnytyksen jälkeen – pian alkoi kiivas keskustelu

7:43
Näin syntyi artisti nimeltään Anna Puu.

Anna Puu kyseli seuraajiltaan, mitä synnytys maksaa muualla maailmassa. 

Laulaja Anna Puu sai toisen lapsensa toukokuussa ja hän päätti julkaista Instagram-tilillään kuvan sairaalalaskusta.

Lasku ei päätä huimaa, ottaen huomioon, mitä rahalla saa.

– Maksoin synnytyslaskun: 127,30 euroa. Tämä summa sisältää priimaluokan hoitoa ja kaksi yötä täyshoitoa perhepesä potilashotellissa (toinen kuva otettu siellä ekan yön jälkeen), missä apua oli saatavilla 24/7.Olisi mielenkiintoista tietää, mitä muissa maissa synnyttäminen maksaa?  Puu kyselee seuraajiltaan.

Voit selata kuvia nuolesta. 

Ranskassa vuonna 2019 synnyttänyt laulaja Janna kertoo maan terveydenhuollosta, joka menee Suomea edelle. 

– Ranskassa sosiaaliturva korvaa käsittääkseni 100% ja synnytys julkisella puolella maksaa n.300€. Lisäksi jokainen äiti saa 1000€ avustuksen valtiolta. Siellä onkin maailman paras terveydenhuolto tällä hetkellä. Suomessakin tietty tosi hyvä, Janna kirjoittaa.

Eräs seuraajista osaa kertoa, että Ranskassa pääsee myös äitiysfysioterapeutille. Kommenteissa kysellään myös, kuinka pitkä äitiysloma maassa on.

– Äitiysloma on Ranskassa kuusitoista viikkoa: kuusi viikkoa ennen synnytystä ja kymmenen sen jälkeen, kommenteissa kerrotaan.

Myös vastikään lapsen saanut Pipsa Hurmerinta kertoo, mitä hänen ystävänsä synnytys maksoi New Yorkissa.

– Mun ystävä synnytti New Yorkissa hiljattain ja lasku oli 25 000 taalaa ja juu vakuutuksella saa halvemmalla, mutta ne maksavat monta sataa taalaa/kk että kyllä, maksan veroni ilolla, Hurmerinta vastaa.

Myös muillakin on kokemuksia kalliista synnytyksestä.

– Mä synnytin talvella Shanghaissa yksityisellä, hintalappu 59000rmb/ n.7500e. Suomessa on aivan mieletön systeemi, parasta hoitoa ja upea henkilökunta, seuraaja kertoo.

Kommenteissa kirjoitetaan, että täysin ilmaisen synnytyksen on saanut muun muassa Ruotsissa, Englannissa, sekä Australia Sydneyssä. Lisäksi osassa maista on tarjottu hoitoapua lapsen synnyttyä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja