Anna Abreun luottomeikkaaja: "Juhlameikissä maltti on valttia!"

Meikkiammattilainen Saara Sarvas neuvoo niksit näyttävään ja pysyvään juhlameikkiin.

Suomessa mainetta niittänyt ja palkintoja kahminut nuori meikkitaitelija Saara Sarvas, 22, tietää, että näyttävä ja pysyvä juhlameikki ei synny nopeasti. Anna Abreun ja muiden Suomen eturivin artistien kanssa yhteistyötä tehnyt meikkiartisti vannoo perusteellisesti tehdyn pohjan nimeen.

Hyvä pohja on kuin tyhjä kangas

Arkimeikkiä ei kannata lähteä muuttamaan radikaalisti juhlaversioon, jos ei ole syntynyt meikkisivellin kädessä.

– Klassinen on monesti paras, tiivistää Sarvas.

Hyvä pohja on kaiken perusta. Jos pohja ei ole kauniissa kunnossa, ei mikään sille luotava efektikään, kuten esimerkiksi tummat silmät tai kirkkaat huulet, voi toimia. Kesäiltojen juhlissa pohja saa olla mattapintainen. Hyvä pohja on kuin tyhjä kangas.

– Jos ei normaalisti käytä juurikaan meikkiä, kannattaa korostaa joko silmiä tai huulia. Kannattaa muistaa korostuskohtaa valitessaan, että huulimeikkiä pitää korjata illan aikana. Kun on pohjan kanssa vahvoilla, voi lähteä rakentamaan lisää. Hyvä pohja pitää kokonaisuuden selkeänä ja puhtaana.

Sarvas vinkkaa tussimaisesta huulituotteesta, joka väritetään huulille ja kestää tuntikaupalla klassisten huulipunien ja rajauskynien sijaan.

Vaikka päätyisi korostamaan huulia, kannattaa silmiinkin panostaa. Sarvaksen neuvo on valita itseään miellyttävä vaalea tai ruskea luomiväri, jonka levittää koko luomelle.

– Irtoripsiäkin saa laittaa. Silmät voivat olla näyttävät, vaikkeivat ne olisi tummatkaan, hän opastaa.

Sarvaksella on yksi tärkeä viesti: kaikkea maltilla.

– Jos huulet ovat punaiset ja poskipäät peilikirkkaat korostusväristä, voi meikki olla yliampuva. Kuultoakin saa käyttää, mutta ei niin, että koko posket kiiltävät. Tässä on vissi ero.

Jos taas haluat korostaa silmiä, helpointa on opetella tekemään kunnon rajaukset. Hyvällä siveltimellä ja geelimäisellä rajausvärillä rajaukset saa helpoiten aikaiseksi.

– Jos opettelee omalle silmälle sopivan rajauksen, saa sillä arkimeikin päivitettyä nopeasti juhlavaksi. Yhden hyvän ja kauniinvärisen luomivärin laittaminen riittää. Se voi vaikka korostaa omien silmien väriä. Shokkiväriä ei tarvitse käyttää, vaan vaikkapa ruskeaa tai harmaata, jolla tekee häivytykset.

Pohjustustuotteet ja kiinnityssuihke

Näyttävää juhlameikkiä tehdessä kannattaa laittaa ensin silmät.

– Todella harvoin edes ammattilainen saa silmämeikkiä tehtyä niin, ettei alaluomelle varisisi tummaa. Jos ihomeikkiä ei ole, voi sotkut pyyhkäistä pois kosteusvoiteella tai kasvovedellä.

– Hyviin pohjustustuotteisiin kannattaa myös panostaa. Liian halpa tai silikonipitoinen voide ei toimi monella iholla. Turvaudu konsulentin apuun tuotetta valitessa.

Pohjustustuotteita löytyy niin meikkivoiteelle ja silmämeikille kuin huulillekin, ja meikin voi vielä kiinnittää kiinnityssuihkeella.

– Kiinnityssuihketta voi kantaa pienessä pullossa mukana ja suihkia illan mittaan kasvoille. Se virkistää ja lisää meikin kestoa.

Muista myös:

- Oikean sävyinen poskipuna viimeistelee meikin.

- Älä käytä varjostukseen aurinkopuuteria, vaan oikeaa varjostusväriä, joka on kylmänsävyinen vaaleanruskea.

- Haluatko kokeilla jotain trendikästä? Nyt on lupa käyttää villin värisiä huulipunia ja banaanivarjostuksia.


MTV3/Helmi

Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja