Anna, 15, painaa yli 170 kiloa – kärsii tilasta, jonka vuoksi hänellä on aina nälkä

7:20

Annalla on harvinainen Prader-Willin oireyhtymä, jonka vuoksi hän tuntee jatkuvaa nälän tunnetta.

Lihava ei laihdu syyllistämällä – katso yllä olevalta videolta, miten ylipainoisia neuvotaan ja kohdellaan väärin!

Amerikkalainen Anna Hankins painaa yli 170 kiloa. Hankinsilla on harvinainen Prader-Willin oireyhtymä, jonka vuoksi hän tuntee jatkuvaa nälän tunnetta. Tilan aiheuttaa kromosomihäiriö. Hankinsilla on myös käytöshäiriöitä tilansa vuoksi.

– Olen usein nälkäinen. Sitä on joskus vaikeaa käsitellä, Anna itse sanoo.

– Kun hän oli pieni, hänen ensimmäiset sanansa olivat "minun on nälkä", ja myös (päivän) viimeiset sanat olivat "minun on nälkä", äiti Jennifer kuvailee.

Prader-Willin syndrooman yksi oire on lisääntynyt ruokahalu, vaikka henkilön energiatarve on normaalia vähäisempi. Myös kylläisyyden tunne puuttuu. Jos syömistä ei rajoiteta, hengenvaarallinen lihavuus voi kehittyä jo nuorelle lapselle.

Oireyhtymään liittyy myös esimerkiksi oppimis- ja käyttäytymisongelmia.

Lähde: Kvtietopankki.fi

Varasti ruokaa vanhempiensa lautasilta

Annan tila diagnosoitiin hänen ollessaan kaksivuotias. Lapsi varasti ruokaa vanhempiensa lautasilta, kaapeista ja jääkaapista ja söi myös tuotteita, jotka olivat jo pilalla.

– Heräsimme aamulla, ja keskellä yötä tyttö oli noussut ja syönyt kokonaisen kakun. Siivosimme hänen huonettaan ja löysimme tyhjiä ruoka- ja karkkikääreitä – mitä tahansa, mihin hän onnistui pääsemään käsiksi. Emme tienneet, miten lopettaa sen (käytöksen). Hän suureni ja suureni, äiti kertoo.

Perheen piti lukita kaappinsa, ja erityishoitaja valvoi Annaa öisin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Hankins on tiukalla 900 kilokalorin dieetillä

Nyt 15-vuotiaalla Annalla on painon vuoksi useita ongelmia; hän kärsi esimerkiksi uniapneasta. Anna on tiukalla 900 kilokalorin dieetillä. Hän ei kuitenkaan voi laihtua, koska hänen kehonsa ei kykene käsittelemään ravintoa samalla tavalla kuin muiden.

Annalle kerrotaan tarkasti, koska hän saa syödä, ja mitä ruokaa.

– Kun lopettelemme ateriaa, hän haluaa tietää, koska seuraava ruoka on – joten hän haluaa koko ajan tietää "mitä syön seuraavaksi", äiti sanoo.

Anna ei voi osallistua esimerkiksi koulun liikuntatunneille. Hän on kuitenkin osallistunut ja voittanut erilaisista vammoista kärsiville tarkoitettuja Miss Amazing -kauneuskisoja.

Äiti toivoisikin, että tyttö nähtäisiin jonakin muuna kuin  oireyhtymänsä edustajana.

– Haluaisin mieluummin, että hänet määriteltäisiin Missisippin Miss Amazing -kisan voittajana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja