Mainos

Androidin uusin versio sai nimensä keksiltä – katso uudet emojit

Android 8.0 on virallisesti Android Oreo. Uusien ominaisuuksien lisäksi päivityksen yhteydessä tulee 69 uutta emojia, uutisoi Techcrunch.

Yhdysvaltain auringonpimennyksen aikaan julkaistun Androidin uuden version nimeksi tuli odotetusti Android Oreo. Kyseessä on kaupallinen yhteistyö Suomessakin suositun keksibrändin kanssa.

Android Oreo on jatkumoa muiden herkkujen mukaan nimetyille Android-versioille. Android 1.5 oli nimeltään Cupcake, eli kuppikakku, Android 4.4 sai nimensä KitKat- suklaapatukalta.

Nimeä kiinnostavampia ovat kuitenkin Android 8.0:n uudet ominaisuudet. Uudessa versiossa on tehty parannuksia niin muistiin kuin toimintanopeuteen.

Android Oreossa on tehty parannuksia myös tietoturvan suhteen. Sen mukana puhelimiin tulee Find My Device -toiminto, jonka avulla puhelimen saa lukittua ja tyhjennettyä etänä. Google Play Protect puolestaan havaitsee ja poistaa automaattisesti puhelimen haittaohjelmat.

Tarkemman listauksen Androidin uusista ominaisuuksista voit lukea täältä.

Videopuheluiden käyttäjille merkittävä parannus on picture in picture -toiminto, joka mahdollistaa videopuhelun jatkumisen samalla, kun käytät esimerkiksi puhelimen kalenteria tai muita toimintoja.

Emojien ystäviä hellitään 69 uudella emojilla, joista löytyy useita fantasiahahmoja kuten velhoja, keijuja, zombeja ja vampyyreja, mutta mukana on myös arkisia hahmoja, kuten imettävä äiti ja hijabiin verhoutunut tyttö. Emojivalikoiomaan on lisätty myös uusia urheiluun, ruokaan ja eläimiin liittyviä symboleita.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.