Anders Tegnell: Vain noin prosentilla testatuista todettiin tartunta viime viikolla – "Kaiken kaikkiaan Ruotsi on tyytyväinen strategiaansa"

3:02
Ruotsalaiset huokaisivat helpotuksesta, kun Suomi ilmoitti rajojen avaamisesta – näin Ruotsin-kirjeenvaihtajamme kuvailee länsinaapurissa syntynyttä riemua

Vain noin yhdellä prosentilla kaikista testatuista todettiin koronavirus Ruotsissa viime viikolla, kertoo Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell Expressenin mukaan. 

Tegnellin mukaan testejä tehdään nyt yli 140 000 viikossa. 

The Guardian kertoo, että Ruotsissa on tänään todettu pienin määrä uusia tartuntoja sitten maaliskuun, eli käytännössä pienin määrä koko epidemian alettua. 

Monissa muissa Euroopan maissa, kuten Ranskassa ja Espanjassa tartunnat ovat lähteneet jälleen nousuun. Ruotsin tilanne näyttäisi parantuvan. Ruotsin päivittäiset tartuntamäärät ovat pienempiä kuin esimerkiksi Norjan ja Tanskan. 

13 potilasta on tehohoidossa viruksen aiheuttaman taudin vuoksi. Uusia kuolemia ei ole raportoitu moneen päivään. 

Tegnell kertoi France 24 -kanavalle muutama päivä sitten, että kaiken kaikkiaan Ruotsi on tyytyväinen strategiaansa. 

– Lopulta tulemme näkemään, kuinka erilaista on toteuttaa kestävämpää strategiaa, joka toimii pidemmällä aikavälillä kuin strategiaa, joka tarkoittaa maan sulkemista ja avaamista uudelleen ja uudelleen, Tegnell sanoi.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja