Mainos

Analyytikko Nokiasta: Tällä menolla tulee loppu

Rankoilla saneerauksilla Nokia haluaa karsia turhat pois, sanoo Pohjola Pankin seniorianalyytikko Hannu Rauhala.

Rauhalan mukaan luudan heiluminen myös johtoportaassa kertoo siitä, että yhtiö hakee uusia tuulia.

– Tämä kertoo siitä, että halutaan hakea uusia ajatuksia siihen, miten muutos ajettaisiin läpi mahdollisimman tehokkaasti ja millä tavalla saataisiin tietynlaista terävyyttä toimintaan, kuten valmentajan vaihto jalkapallojoukkueessa.

Nyt myytiin Vertu, Nokia Siemensille on jo haettu pitkään ostajaa. Tämä on Rauhalan mukaan rahoituksellinen asia, mutta myös jotain muuta.

– Tässä halutaan nyt fokusoida tiettyyn asiaan.

Nokian kassasta on palanut rahaa yli viisi miljardia euroa. Rauhala sanoo, että se, kuinka kauan kassa kestää suunnanmuutosta, on iso asia.

– Tällä menolla tulee loppu jossain vaiheessa. Toivottavasti toimenpiteet olisivat nyt riittäviä ja sen jälkeen saataisi kassavirta käännettyä positiiviseksi, jonka jälkeen pystyttäisi rakentamaan liiketoimintaa.

Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin mukaan Suomi on Nokian ydin, ja tuotekehitys pysyy Suomessa. Rauhala ei usko, että tämä olisi kiveen hakattu.

– En usko, että millään globaalilla firmalla jokin asia olisi jollekin vain annettuna. Niiden tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Täytyy olla sillä tavalla perusteltua, että jokin toiminta on tietyssä paikassa ja on tietyn näköistä.

(MTV3)

Katso Hannu Rauhalan haastattelu (Huomenta Suomi 15.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.