Mainos

Analyytikko: N9-puhelimesta ei edes odoteta hittituotetta

- Nokian tänään julkistaman N9-puhelimen merkitys jää korkeintaan symboliseksi. Tälle puhelimelle tehtiin periaatteessa abortti jo helmikuussa, kun ekosysteemi sen ympäriltä tapettiin. Näin ollen siitä ei kannata odottaa mitään suurta menestystä, lataa analyytikko Mikael Rautanen Osaketutkimusyhtiö Inderesistä.

Rautanen arvioi, että N9 jää ainoaksi Meego-käyttöjärjestelmään perustuvaksi Nokian puhelimeksi. Puhelin kuitenkin julkaistiin, koska Nokia ehti jo luvata, että markkinoille tuodaan niin sanottu Meego-puhelin.

- Tulevaisuudessa Meego-käyttöjärjestelmä tulee säilymään Nokian tutkimus- tai kehitysprojektina.

- On rohkaisevaa nähdä, että Nokialla on edelleen huippuosaamista laadukkaan laitevalmistuksen osalla. Puhelimen muotoilu on erittäin onnistunut ja laitteessa on erittäin hyvä ja kilpailukykyinen tekniikka. Mutta koska ohjelmisto perustuu Meegoon, tästä ei ole tulossa hittituotetta Nokialle, jatkaa Rautanen.

Windows-phone on Nokialle riski

- Tällä hetkellä Nokia tarvitsisi kalliimpaan hintaluokkaan puhelimen, jota myytäisiin kuukausittain vähintään miljoona kappaletta. N9-puhelimesta ei valitettavasti kuitenkaan sellaista ole tulossa. Toivotaan, että seuraavasta Windows-puhelimesta sellainen sitten tulisi, toteaa analyytikko Rautanen.

- Jos tästä N9-puhelimesta tulisi menestys, Nokian pitäisi harkita uudelleen toimitusjohtaja- ja strategiavalintaansa ja ottaa ehkä puhelu Anssi Vanjoen suuntaan, että tulisiko hän takaisin, naurahtaa Rautanen.

Nokian tulevaisuuden kannalta mielenkiinto säilyy siis edelleen siinä, minkälaisia tuloksia syntyy Microsoft-yhteistyöstä. Rautasen usko Windows-käyttöjärjestelmällä perustuvaan puhelimeen kuitenkin horjuu.

- Windows-phone on heikko käyttöjärjestelmä. Se ei ole saavuttanut hyvää suosiota tähän mennessä ja toisaalta siirtymäaika tämän uuden käyttöjärjestelmän käyttöön on liian pitkä. Kuten nyt nähdään, Nokian asema on murentunut karmaisevalla nopeudella. Riski siitä, että Windows-phone epäonnistuu, on liian suuri.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.