Mainos

Analyytikko arvasi oikein: Microsoft luopunee halvimmista puhelimista

Pohjola Pankin analyytikko Hannu Rauhala arvioi Microsoftin irtisanomisilmoituksen viittaavan siihen, että yhtiö olisi luopumassa kaikkein halvimpien puhelinmallien tuotannosta.

Oulussa, jonne Suomen irtisanomiset keskittyvät, on tehty nimenomaan edullisempien puhelinmallien kehitystyötä.

Rauhalan mukaan Microsoft pyrkii tuomaan Windows-puhelimia myös halvempiin hintaluokkiin ja karsimaan tuotelinjoista pois ne, joita se ei näe omalta kannaltaan oleellisina.

– Halpapuhelimet ovat olleet Microsoftin näkökulmasta sellaisia, joihin he eivät juuri pysty myymään omia tuotteitaan ja palveluitaan. Kuitenkin puhelinliiketoiminnassa arvo on siirtymässä itse puhelimista palveluihin, Rauhala sanoo.

Hän arvelee irtisanomisten käytännössä tarkoittavan myös sitä, että tehtaita ja tuotantolaitoksia suljetaan. Irtisanomislukuja hän pitää jotakuinkin ennakkoon kiertäneiden huhujen mukaisina.

Rauhala arvioi aiemmin, että Microsoftin ongelmat johtuvat keskittymisestä liikaa tiettyihin tuoteryhmiin.

– Microsoftin ongelmana on ollut se, että se on ollut hyvin tuotekeskeinen tai tiettyihin tuotesegmentteihin fokusoitunut yritys. Nyt on sitten tavallaan uusi maailma, joka vaatii sitä, että tuotteiden pitäisi olla enemmän eri laitteissa toimivia, erilailla toisiinsa liittyviä, hän sanoi.

Rauhalan epäily kaikkein halvimpien puhelinmallien luopumisesta näyttää osuvan oikeaan: Yhtiön matkapuhelintoimintojen johtaja Stephen Elop kirjoittaa kirjeessään työntekijöille, että yhtiö keskittyy tulevaisuudessa halvimpiin älypuhelinmalleihin Lumiallaan. Lisäksi yhtiö suunnittelee tekevänsä lisää halvempia Lumia-laitteita muuttamalla Nokia X -laitteita Windows-puhelimiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.