Ametisti suojelee krapulalta ja helpottaa ikävää – lue mielenkiintoiset uskomukset

Helmikuun kuukausikiveen ametistiin – aivan kuten moniin muihinkin horoskooppi- ja jalokiviin – liittyy monia uskomuksia. Tiesitkö, että ametisti suojelee kantajaansa muun muassa humalalta ja auttaa itsetunnon parantamisessa?

Korukivenä käytetty kaunis violetti kvartsinmuunnos eli ametisti kätkee sisäänsä mielenkiintoisia uskomuksia. Tiesitkö näitä?

1. Sana ametisti on johdettu kreikan kielestä amethystos, joka tarkoittaa kirjaimellisesti "ei humalassa", selväpäisyyttä, selvin päin oloa tai parannuskeinoa myrkytykseltä – toisin sanoen parannuskeinoa humalatilalta.

2. Muinaiset kreikkalaiset uskoivat, että ametisti suojelee omistajaansa liialliselta päihtymykseltä sekä alkoholismilta. Niinpä muinaiset kreikkalaiset joivat kansantaruun uskoen viiniä ametistikupeista. Jos "vahinko" oli jo käynyt, ametistin uskottiin myös helpottavan krapulaa. Vielä tänäkin päivänä ametistin uskotaan auttavan alkoholismia tai muita riippuvuuksia vastaan taistellessa.

3. Ametistilla ei uskottu ainoastaan olevan raitistava vaikutus alkoholin suhteen, vaan myös tulisen (ja syntisenäkin pidetyn) intohimon suhteen. Tästä syystä kivi oli suosittu katolilaisuudessa: sitä käytettiin muun muassa piispan sormuksissa ja muissa koristeissa.

4. Ametistin ensisijainen sävy on vaaleanpunaisen violetista tummaan violettiin. Tumman purppurainen – joskus jopa vaaleanlilan sävyinen – ametisti oli juuri värinsä vuoksi suunnattoman suosittu kuninkaallistenkin joukossa. Sen ajateltiin olevan paljon arvokkaampi kuin timanttien.

5. Ametistin uskotaan suojelevan kantajaan ilkeiltä katseilta ja vastustajilta. Keskiajan Euroopassa sotilaat pitivät taistelutantereilla mukanaan ametistia, koska he uskoivat sen suojelevan heitä taistelun tiimellyksessä. Sen myös uskottiin helpottavan matkalaisen koti-ikävää.

6. Ametisti on Kalat-tähtimerkin horoskooppikivi: se merkitsee suojelusta, tasapainoisuutta, vilpittömyyttä ja rauhaa. Jos pidät ylläsi omaa horoskooppikiveäsi, sen tulisi tuoda näitä positiivisia vaikutuksia.

7. Jos kannat ametistia kunnialla, sinusta tuppaa tulemaan rakastettava ja rehellinen. Ametistin uskotaan antavan kantajalleen myös tyyneyttä ja rauhallisuutta sekä parantavan hänen itsetuntoaan.

8. Ametisti auttaa sinua kehittämään moniosaamistasi, lisää kiireettömyyttä ja auttaa sopeutumaan uusiin muutoksiin.

9. Shamaanien kerrotaan käyttäneen ametisteja talismaaneina, kiinalaiset puolestaan ametistin murskaa vatsakipujen ja pahojen unien karkottamiseen. Kreikkalaiset sekoittivat jauhettua ametistia ystävien juomiin suojellakseen heitä. Ametistien on uskottu myös suojaavan koiraa kirpuilta, jos sen juomakupin pohjalle laitettiin ametisti.

10. Ametistin uskottiin myös suojaavan viljelyksiä myrskyiltä ja kulkusirkoilta, poistavan pahoja henkiä, tuovan onnea metsästyksessä sekä koirankarvanuoraan pujotettuna suojelevan käärmeen puremilta.

Lähteet: Kultasepänalan wiki,Energiakeskus.com, Magforwomen.com

Lue myös:

    Uusimmat