Amerikkalaisten oudoimmat niksit – toimivatko nämä todella?

Mikroaaltouuni on kätevä apuri jäähtyneen illallisen lämmittämiseen, mutta tiesitkö, että sitä voi käyttää hyödyksi myös siivoamisessa ja silmämeikin tekemisessä?

Amerikkalaiset ovat kuuluisia erikoisista kommelluksistaan, mutta mitä kodin nikseihin tulee, he ovat aivan omaa luokkaansa. Tutustu näihin vinkkeihin, mutta kokeile niitä vain omalla vastuullasi.

Amerikan kummallisimmat niksit

Viherkasvien lehdet kiiltämään

Associated and Content -lehti kehottaa hieromaan talouspaperin avulla majoneesia viherkasveihin, mikä saa niiden lehdet kiiltämään kunnolla.

Kuparin kiillottaminen

Pienet kupariesineet kannattaa kiillottaa puuvillaliinalla, joka on kostutettu ketsupissa.

Kylpyhuoneen peilin puhdistaminen

Associated and Content -lehti neuvoo puhdistamaan peilin partavaahdolla. Levitä vaahtoa peiliin ja pyyhi se pehmeällä liinalla. Käsittely vähentää peilien huurustumista.

Ruosteen poistaminen auton puskurista

Autohuollossa amerikkalaiset luottavat alumiinifolion tehoon. Hiero siis foliolla autosi puskuria, jos se on päässyt ruostumaan.

Jumittunut suihkuverho

Joudutko nykimään suihkuverhoasi sen sijaan, että se liukuisi helposti paikalleen? Kokeile hoitoaineen levittämistä suihkuverhon tankoon. Erikoinen niksi, jonka kokeilemisesta ei ainakaan pitäisi olla mitään haittaa.

Keittiösienen puhdistaminen mikrossa

Realsimple.com neuvoo miten, keittiösienen pahat hajut saa pois. Liota sientä ensin vedessä, johon on lisätty sitruunamehua tai etikkaa, ja lämmitä sitä sen jälkeen mikrossa täydellä teholla noin minuutin ajan. Floridan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan käsittely poistaa 99,9 prosenttia sienen sisältämistä bakteereista.

Tulikuumat autonpenkit

Jos autosi penkit ja ratti ovat tulikuumat aurinkoisena kesäpäivänä, levitä niiden päälle sanomalehtipaperia parkkeerauksen ajaksi. Sen pitäisi pitää ne viileänä.

Teetahrojen poistaminen

Kaadoitko teetä housuillesi? Käännä ne ympäri ja hiero likaantunutta kohtaa sitruunalla. Jos se ei auta, voit kastaa hedelmän suolaan, jonka jälkeen kangas pestään kuumalla saippuavedellä.

Kynttilä neulatyynyksi

Womansday.com-sivuston mukaan suuren kynttilän jämäpala on myös oivallinen neulatyyny. Vaha tekee neulat liukkaammiksi, jonka ansiosta ne liukuvat helpommin kankaaseen.

Kuivahtaneen ripsivärin pelastaminen

Consumerist-nettilehden mukaan kuivuneen ripsivärin voi saada jälleen käyttökelpoiseksi mikroaaltouunin avulla. Lehti kehottaa asettamaan kupillisen vettä ripsivärin viereen ja lämmittämään sitä 30-40 sekuntia. Tämä maailmalla käytetty vinkki kuitenkin kuulostaa sen verran erikoiselta, että emme suosittele kokeilemaan tätä kotona.

Rasvaiset sormenjäljet pois seinistä ja ovista

Yhtä Amerikan suosituinta niksiä kannattaa kokeilla salaa, sillä muuten maineesi perheen silmissä voi olla mennyttä. Nettilehti Associated and Content nimittäin kehottaa hieromaan pinttyneitä rasvajälkiä vaalean leivän palasella, minkä pitäisi auttaa niiden puhdistamisessa.

Kuvat: Colourbox.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja