Amer Sportsin hallituksen jäsenille lupa tarttua kiinalaissijoittajien miljarditarjoukseen – suomalaisen urheiluvälinejätin myyminen entistä lähempänä

Urheiluvälineitä valmistava suomalainen Amer Sports on myöntänyt yhtiön hallituksen jäsenille luvan hyväksyä kiinalaisten sijoittajien ostotarjous. Asiasta päätettiin Amerin hallituksen ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Kiinalaisen Anta Sports Productsin johtama sijoittajien yhteenliittymä tarjoutui joulukuussa maksamaan Amerista 40 euroa osakkeelta. Näin ollen Amer arvostetaan 4,6 miljardin euron arvoiseksi yhtiöksi.

Sijoittajaryhmässä ovat mukana myös aasialainen pääomasijoitusyhtiö FountainVest Partners, sijoitusyhtiö Anamered Investments ja kiinalainen it-jätti Tencent. Toteutuessaan yritysosto maksetaan käteisellä.

Kiinalaisosapuoli kertoi STT:lle aiemmin tässä kuussa, että ostotarjouksella Anta pyrkii laajentumaan maailmanlaajuiseksi yhtiöksi. Antan liiketoiminta on tällä hetkellä pääosin Kiinassa, jossa sillä on noin 10 000 myymälän verkosto.

Yrityskaupalla ei olisi välittömiä vaikutuksia Amerin toimintaan. Amerin pääkonttori pysyisi Helsingissä, ja sijoittajat ovat pyytäneet toimitusjohtaja Heikki Takalaa jatkamaan yhtiön johdossa.

Amerin tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa Salomon, Wilson, Atomic ja Suunto. 

Lue myös:

    Uusimmat