Älykellojen kehitys saa uutta vauhtia syksyllä – Qualcommilta tulossa vihdoin uutta tekniikkaa

Android Wear eli nykyisin uudelleenbrändäyksen jälkeen Wear OS -kellojen kehitys on junnannut paikallaan parin viime vuoden ajan. Keskeinen syy tähän on ollut uusien piirien puute Qualcommilta.

Nykyiset Wear OS -älykellot harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta perustuvat lähes järjestäen Qualcommin Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiriin, joka ensiesiteltiin jo helmikuussa 2016. Piiri oli lisäksi alun alkaenkin vanhakantainen perustuen 28 nanometrin tuotantoprosessiin. Suurempi viivanleveys tarkoittaa käytännössä suurempaa lämmöntuottoa sekä virrankulutusta.

Google ja Qualcomm kertoivat nyt Google I/O -kehittäjäkonferenssin yhteydessä Wareable-julkaisulle syksyllä Qualcommilta olevan tulossa uusi piiri älykelloihin. Sen myötä älykellojen pitäisi ottaa merkittävä askel eteenpäin niin pidentyvässä akunkestossa, laitteiden pienentyvässä koossa kuin parantuvassa suorituskyvyssäkin. Uutuuksien myötä Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmän kellot voisivat jälleen haastaa paremmin Apple Watchin sekä Samsungin Tizen-käyttöjärjestelmään pohjautuvat vaihtoehdot. Apple ja Samsung käyttävät kelloissaan itse kehittämiään piirejä.

Uuden piirin myötä uusia älykellomalleja voidaan jälleen odottaa lukuisilta valmistajilta. Nähdäänkö oma älykello myös Googlelta itseltään on sen sijaan yhä mysteeri.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja