Alun vaikeuksien jälkeen Maria ystävystyi ex-miehensä uuden kumppanin kanssa – "Olen niin iloinen, että hän on elämässäni"

Kun Abbysta tuli äitipuoli Marian kahdelle lapselle, ei heidän tuttavuutensa alku ollut kovinkaan ruusuinen. Nyt naiset kertovat olevansa erittäin läheisiä ystäviä.

Etelä-Dakotan Madisonissa asuvat Abby Reverts ja Maria Anderson ovat ystävystyneet hieman epätavanomaisemmalla tavalla: Abby on nimittäin äitipuoli Marian kahdelle lapselle.

Ystävykset kertovat Today with Hoda & Jenna Monday -ohjelmassa, että heidän tuttavuutensa alussa tunnelma oli kiusaantunut ja katkeruuden sävyttämä. Abby, 35, meni naimisiin Marian ex-miehen Steven Perdersenin, 40, kanssa sen jälkeen, kun Maria ja Steven erosivat vuonna 2013. 

– On aikamoinen pala purtavaksi nähdä joku toinen omien lasten kanssa, Maria kertoo.

– Siinä alkaa miettiä, että tuleeko hänestä heille parempi äiti kuin minä ja että pitävätkö lapseni hänestä enemmän.

Abby muistelee, että aluksi tapaamiset Marian, 37, kanssa sujuivat jännittyneissä merkeissä. Abbya pelotti tavata häntä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhteentörmäyksiä erilaisten näkemysten takia

Abby ja Maria riitelivät usein lasten kasvatuksesta. 

– En arvostanut heidän tapaansa toimia vanhempina eivätkä hekään minun toimintamallejani. Niinpä riitoja tuli paljon. Puolin ja toisin tuli sanotuksi paljon ilkeitä asioita, Maria kertoo.

Muutokset lähensivät

Kun Steve ja Abby saivat yhteisen lapsen, koko joukko alkoi tulla paremmin toimeen. Abbyn mukaan syynä oli se, että hän pystyi ymmärtämään Marian näkemyksiä paljon paremmin saatuaan itsekin perheenlisäystä. 

Maria tapasi myöhemmin nykyisen aviomiehensä Chrisin ja parille siunaantui lapsi. Nyt nämä kaksi perhettä tulevat toimeen niin mainiosti, että he asuvatkin lähekkäin.

– Henkistä kasvua ei tapahdu, jos pysyttelee aina mukavuusalueellaan, Abby pohtii.

– Ilman noita epämukavia kokemuksia emme olisi nyt tässä pisteessä. Meidän piti päästä yli aiemmin sanotuista asioista, joita ei saa enää vedettyä takaisin. Jos niistä ei pystyisi pääsemään yli, jäisi kyllä jumiin katkeruuden tunteeseen.

Toivottavasti lapset oppivat tästä jotain

Marian mukaan heidän päätavoitteensa oli kasvattaa lapset yhdessä, jotta nämä ymmärtäisivät, mitä on perheenjäsenten välinen rakkaus, vaikka hän ja Steven eivät olisikaan yhdessä. Tämän kantavan ajatuksen myötä Maria tajusi, että hänenkin pitäisi vain antaa anteeksi ja siirtyä elämässä eteenpäin.

– Kerron lapsilleni usein, että kannattaa yrittää muuttaa ei-niin-ideaalikin tilanne parhaimmaksi mahdolliseksi ja että yrittäisi nähdä toisissa ihmisissä parhaat mahdolliset asiat. Toivottavasti heistä kasvaa myös kilttejä, rakastavia ihmisiä, Maria pohtii.

Nyt erittäin läheiset ystävykset

Maria ja Abby ovat nyt erittäin hyviä ystäviä. He pystyvät puhumaan keskenään kaikesta ja ovat toistensa tukena vaikeina hetkinä. 

Lisäksi he kokevat, että heidän luonteensa täydentävät toisiaan. Abby on enemmän järjen ääni, kun taas Maria kertoo olevansa impulsiivisempi.

– En olisi voinut saada elämääni tämän parempaa apua lasten kasvatukseen. Olen niin iloinen, että hän on elämässäni, Maria kertoo.

Katso myös: Tästä tiedät, että sinulla on paras ystävä!

Tästä tiedät, että sinulla on paras ystävä 1:10

Lue myös:

    Uusimmat