Alppipommi! Yllättäjä pesi ruotsalaistähden Tukholman dramaattisessa trillerissä

Iltapujottelussa upea loppuhuipennus 1:00

Sveitsiläinen Ramon Zenhäusern järjesti jymy-yllätyksen lyömällä ruotsalaistähti André Myhrerin Tukholman maailmancupin parisuurpujottelun finaalilaskussa.

Zenhäusern ja Myhrer vetivät finaalilaskun käytännössä tasatahtiin. Sveitsiläisyllättäjä oli maalissa vain kuusi sadasosaa ennen Myhreriä, mutta lopulta Myhrerin finaalilasku dramaattisesti hylättiin. Ruotsalaisässä laski finaalissa yhden portin läpi.

Myhrer saa silti sääntöjen mukaan pitää toisen sijansa voitettuaan kilpailuparinsa aiemmissa kolmessa laskussa.

Myhrer oli voittanut kauden ensimmäisen parisuurpujottelun tammikuun alussa Oslossa. Ruotsalainen on noussut maailmancupissa nyt 27 kertaa palkintokorokkeelle, kun taas Zenhäusernilla oli aiemmin vain kaksi sijoitusta 10 parhaan joukossa ja parhaana noteerauksena neljäs sija tammikuussa kotimaassaan Wengenin pujottelukisassa.

Myös naisten finaalissa nähtiin yllätys, kun Norjan Nina Havert-Löseth kukisti Sveitsin Wendy Holdenerin 0,52 sekunnilla.

Voitto oli Havert-Lösethille toinen maailmancupissa. 2016 hän oli juhlinut Santa Caterinan pujottelussa Italiassa.

Miesten finaalilasku ylälaidan videolla!