Alonso toivoo apuja Micheliniltä

Espanjan Fernando Alonso on hukannut selkeän johtonsa F1-sarjassa, mutta hän uskoo yhä vahvasti sekä omiin mestaruusmahdollisuuksiinsa että myös tallinsa Renaultin saumaan säilyttää johto valmistajien MM-pisteissä.

Puolustava maailmanmestari Alonso, 25, on MM-kärjessä tasapistein sunnuntaina Kiinan gp:n voittaneen Michael Schumacherin kanssa, mutta Ferrari-tallin saksalainen johtaa tämän kauden voittojen määrässä 7-6. Alonso näkeekin, että kauden päättävissä Japanin gp:ssä (8. lokakuuta) ja Brasilian gp:ssä (22. lokakuuta) Renaultin on onnistuttava erittäin hyvin.

- Olen varma, että voimme vielä voittaa mestaruuden. Meillä on auto, systeemi ja vauhti, mutta meidän on kuitenkin yllettävä erityisen vahvaan suoritukseen, Alonso selvitti poistuessaan maanantaina Kiinasta. Hän sijoittui sunnuntain kisassa Shanghaissa toiseksi.

Alonso toivoo erityistä venymistä rengastoimittaja Micheliniltä, joka seitsenkertaisen maailmanmestarin Schumacherin tavoin jättää F1-sarjan tämän kauden päätteeksi.

- Meidän on uskottava renkaisiimme Suzukassa ja Brasiliassa. Tällä kaudella Renault ja Ferrari ovat vaikuttaneet olevan hyvin lähellä toisiaan suorituskyvyssä. Kisoja hallitsevat renkaat, ja toivottavasti Michelin voi antaa meille jotain ekstraa kahteen jäljellä olevaan kisaan, Alonso pohti.

Alonso syytti osaltaan Micheliniä Schumacherille Kiinassa kärsimästään tappiosta, sillä hänen mielestään renkaat eivät lämmenneet tarpeeksi nopeasti kilpailukykyisiksi kesken kisan tehdyn rengasvaihdon jälkeen.

- Ajattelin, että uusien renkaiden sisäänajo veisi vain neljä kierrosta, mutta siihen menikin kahdeksan tai yhdeksän. Se oli liian paljon, ja Giancarlo (Fisichella) ja Michael tulivat takaa hyvin nopeasti, johdon renkaiden vaihtoon menettänyt espanjalainen harmitteli.

Alonso voitti kauden yhdeksästä ensimmäisestä kilpailusta kuusi, ja MM-johto Schumacheriin oli kauden puolivälissä jo 25 pistettä. Seitsemän viime kisaa Alonso on kuitenkin ajanut ilman voittoa, kun taas Schumacher on napannut noista voiton viidessä gp:ssä.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat