Alonso: Eturengas pelottavassa kunnossa

Fernando Alonso puolusti päätöstään vaihtaa autonsa etupäähän uudet välikelin renkaat Kiinan GP:n 22. kierroksen jälkeen tekemällään varikkokäynnillä.

- Vaihdoimme eturenkaat, koska vasen eturengas näytti hieman pelottavalta kestääkseen toiset 20 kierrosta, Alonso sanoi.

Alonso kulutti renkaitaan kilpakumppaneitaan enemmän kisan alussa hankkiessaan johtoaan.

- Minun piti puristaa kovaa, koska hankin noin 20 sekunnin johdon. Olin muita nopeampi radalla, joten kulutin renkaitani enemmän, Alonso myönsi syyn renkaansa kulumiseen.

Radalla oli Alonson varikkokäynnin jälkeen liian kuivaa välikelin renkaille, joten niistä täytyi saada kuviointi kulumaan pois. Siihen kului kuitenkin enemmän kierroksia kuin Alonso oli odottanut.

- Kyse oli turvallisuudesta. Jos olisimme jättäneet sen renkaan, niin ehkä mitään ei olisi tapahtunut, mutta minulla oli kuitenkin siinä vaiheessa 20 kierrosta ajattavana samalla rengassarjalla ja mukava johto, joten mielestäni oli oikea päätös laittaa uudet eturenkaat ja odottaa yleensä tarvittavat 4-5 kierrosta renkaiden tulemista hyväksi. Oli meille yllätys, että renkaiden paranemiseen meni niin kauan aikaa, Alonso jatkoi.

Muut kärkikuljettajat Michael Schumacher ja Giancarlo Fisichella eivät vaihtaneet renkaitaan ensimmäisellä varikkokäynnillä, vaan jatkoivat samoilla välikelin renkailla. Kun Alonso joutui vaikeuksiin renkaidensa kanssa, vaihtui hänen 18 sekunnin johtonsa 10 sekunnin tappioasemaksi. Alonso sijoittui Kiinan GP:ssä lopulta Schumacherin jälkeen toiseksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat