Mainos

Alma Median hallitus kommentoi ruotsalaisyhtiöiden yhteistyöhuhuja

Mediayhtiö Alma Media kertoo saaneensa ruotsalaisilta Bonnierilta ja Proventukselta vakuutuksen, ettei yhtiöiden välillä ole osakkeiden lunastuksia edellyttävää sopimusta.

Mediayhtiö Alma Median hallitus kommentoi tänään markkinoilla liikkuvia tietoja ruotsalaisten omistajiensa Bonnierin ja Proventuksen mahdollisesta yhteistyöstä. Alman hallitus kertoo saaneensa molemmilta ruotsalaisyhtiöiltä ilmoituksen, ettei niiden välillä ole lunastuksiin edellyttävää sopimus- tai muuta suhdetta. Tämän perusteella se katsoo, että käytettävissä olevien tietojen mukaan yhtiöillä ei ole sellaisia yhteyksiä, jotka edellyttäisivät osakkeiden lunastusta muilta osakkeenomistajilta. Alman hallitus lisää seuraavansa jatkuvasti tilannetta ja ryhtyvänsä toimiin, jos se saa muuta tietoa.

Pörssitiedotteessa selvittiin myös Alman yhtiöjärjestyksensä ja arvopaperimarkkinalain määräyksiä. Alman yhtiöjärjestyksen mukaan lunastusvelvollisuus olisi, jos yritysten yhteenlaskettu omistusosuus äänistä olisi yli 33,3 prosenttia tai yli 50 prosenttia äänistä.

-Käytettävissä olevien tietojen mukaan yhtiöiden kesken ei vallitse tähän viittaava yhteyttä, Alman hallitus tiedotti.

Arvopaperimarkkinalain mukaan lunastusvelvollisuus syntyy, jos kaksi tai useampi osakeomistaja käyttävät yksissä tuumin määräysvaltaa ja heidän ääniosuutensa ylittää kaksi kolmasosaa yhtiön äänistä.

-Bonnier & Bonnier AB ja Proventus Industrier AB:n yhteenlaskettu äänimäärä ei ylitä yli kahden kolmasosan rajaosuutta, minkä vuoksi kysymys näiden mahdollisesta keskinäisen suhteen sisällöstä ei ole ajankohtainen, Alman hallitus viestitti.

Markkinoilla Proventuksen on arveltu toimivan Alman suurimman omistajan Bonnierin nimiin, jotta Bonnierin ei tarvitse lunastaa muiden Alman omistajien osakkeita. Proventus osti Alman osakkeita sen jälkeen, kun norjalainen Schibsted oli tehnyt ostotarjouksen Almasta. Asiantuntijoiden mukaan mahdollisen yhteistyön osoittaminen kahden yrityksen välillä on äärimmäisen vaikeaa.

Proventus osti viime viikon lopussa myös ruotsalaisen TV4:n osakkeita. Sekä Bonnier että Alma ovat TV4:n suuria omistajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.