Alkoiko aamu väärällä jalalla? Älä anna sen pilata koko päivää!

Suhtaudumme huonoon aamuun ikään kuin se olisi enne tulevasta päivästä, vaikka todellisuudessa kyse on pitkälti asenteesta.

Päivä voi mennä pilalle, jos nukut pommiin tai myöhästyt bussista. Usko pois – kyse on kuitenkin vain sattumasta. Älä anna huonon aamun pilata päivääsi turhaan, vaan vältä nämä virheet.

Älä ennusta tulevaa

Jos potkaiset varpaasi pöydänjalkaan keskellä päivää, kiroat hetken ja jatkat toimiasi. Jos sama tapahtuu aamulla, alat manata: ”Tämä on taas näitä aamuja. Tästä ei voi tulla hyvä päivä.” Se, että satutit itsesi, ei tietenkään todellisuudessa ole varma merkki siitä, että tämä ei ole sinun päiväsi. Asenteellasi voit kyllä varmistaa, että päivä ei mene putkeen jatkossakaan. On ok kirota kipeää varvasta vähän aikaa, mutta sitten on aika ottaa itseään niskasta kiinni. Mieti, miksi tästä päivästä tulee hyvä. Ehkä nukuit oikein hyvin tai töissä on lounaalla lempiruokaasi.

Älä tee huonosta aamusta tekosyytä

Sinulla on kiire etkä ehdi syödä kunnon aamiaista. Nappaat suklaapatukan, jonka hotkaiset työmatkalla. Lounasaikaan sinulla on kiljuva nälkä, joten valitset hampurilaisen ja ranskalaiset. Hyväksy se, että välillä sinulla ei ole aikaa tai jaksamista tehdä hyviä aamiaisvalintoja. Joskus on ihan ok mässäillä koko päivä, mutta älä ota sitä tavaksi vain sen takia, että aamusi meni piloille.

Unohda tehtävälista hetkeksi

Kiireisessä arjessa päivän tehtävälistasta on hyötyä. Unohda se kuitenkin aamulla, sillä et voi tehdä sille vielä mitään. Jos murehdit tehtäviä jo aamuvalmistelujen aikana, et ehdi nauttia kahvista tai lämpimästä suihkusta. Sen sijaan, että miettisit kaikkea, mitä sinun pitää tehdä päivän aikana, mieti jotain, mitä saat tehdä. Tässä on vissi ero, sillä jälkimmäinen saa sinut hyvälle tuulelle. Se voi olla joku aivan pienikin asia, kuten suosikkiradiokanavan kuunteleminen ennen töihin lähtöä, kunhan se vain saa sinut hymyilemään edes sisäisesti.

Älä tyydy

Vaatteilla on suurempi merkitys olotilaamme kuin kuvittelemmekaan. Huomaat varmaan, että lempiasusi saa sinut tuntemaan itsesi voittamattomaksi. Väärät vaatteet taas latistavat ja saavat sinut tuntemaan itsesi hiirulaiseksi. Hankkiudu eroon vaatteista, jotka eivät saa sinua tuntemaan oloasi erinomaiseksi. Sinun on turha tehdä aamuisesta pukeutumisesta vaikeampaa kuin se onkaan. Seuraavan kerran, kun olet päivittämässä vaatekaappiasi, muista sääntö: Jos et rakasta sitä, jätä se kauppaan.

Lopeta viimein torkuttaminen

Tiedät, että se ei ole hyväksi. Joka kerta, kun painat torkkunappia, estät itseäsi aloittamasta aamua, kuten olit suunnitellut. Torkuttaminen saattaa jopa tehdä sinut väsyneemmäksi, sillä et ehdi enää vaipua syvään uneen. Sen sijaan heräät entistä uneliaampana. Mitä jos ihan oikeasti miettisit edellisenä iltana, milloin sinun todella täytyy herätä ja asettaisit herätyskellon oikeaan aikaan? Näin tunnet saavuttaneesi päivän ensimmäisen etapin, kun olet vielä pyjamassasi.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat