Alisha sai kuulla sairastavansa parantumatonta syöpää – suurperheen äiti käyttää loppuelämänsä muistojen luomiseen: "Aiomme taistella loppuun saakka"

8:58
Suomessa rintasyöpään sairastuu yli 5 000 naista vuosittain. Yhä useampi kuitenkin parantuu rintasyövästä. Asiasta keskustelemassa Syöpäsäätiön asiantuntija-lääkäri Riikka Huovinen sekä Syöpäsäätiön viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko.

Perheenäiti sai kuulla kesken raskauden sairastavansa syöpää. Koska kyseessä on parantumaton sairaus, nainen haluaa käyttää loppuelämänsä muistojen luomiseen, kertoo uutismedia Stuff.

Alishalla on kolme lasta aiemmasta liitostaan. Myös hänen uudella miehellään Metinillä on kolme tytärtä aiemmasta liitosta, minkä lisäksi pariskunnalla on yksi yhteinen lapsi.

Perhe ei kuitenkaan vietä aivan tavallista perhearkea. Alishalla on nimittäin diagnosoitu rintasyöpä, jonka levinneisyysaste on IV. Tämä tarkoittaa laajalle levinnyttä syöpää.

Lääkärit lähettivät antibioottien kanssa kotiin – olikin syöpä

Alisha huomasi poikkeavuuden rinnassaan 1,5 vuotta sitten. Lääkärit eivät kuitenkaan huolestuneet naisen rinnasta löytyneestä patista.

– Minulle vain sanottiin sen olevan kysta, ja minut lähetettiin kotiin antibioottien kanssa, Alysha kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Ei mennyt aikaakaan, kun Alishan kystan todettiinkin olevan rintasyöpä, joka vaati pikaisesti mastektomian, eli rinnanpoiston. Alisha odotti vielä tuolloin hänen ja Metinin yhteistä lasta, joka syntyi vain kolme viikkoa rinnanpoiston jälkeen.

Pari iloitsi perheen uudesta tulokkaasta. Onni ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä vain muutama viikko myöhemmin lääkärit saivat selville, että Alishan rintasyöpä oli levinnyt ympäri naisen kehoa.

Äiti käyttää loppuelämänsä muistojen luomiseen

Uusi diagnoosi oli pysäyttävä, sillä rintasyövän laajan levinneisyyden vuoksi sairaus oli parantumaton. Lääkärit ennustivat, että pahimmillaan Alisha eläisi ehkä jouluun saakka. Erittäin pienellä todennäköisyydellä perheenäidin olisi mahdollista elää jopa 15 vuotta – lähes pienimmän lapsen täysi-ikäisyyteen saakka.

– Aion olla yksi niistä harvoista, joka elää sen 15 vuotta. Minulla on vielä pitkä elämä elettävänä, määrätietoinen nainen kertoi Australian The Today Show -aamuohjelmassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Koska Alishan diagnoosi on lohduton, hän on tehnyt listan asioista, jotka haluaa toteuttaa loppuelämänsä aikana.

Nainen kertoo, että hän haluaa luoda perheensä kanssa yhteisiä muistoja, joita lapset voivat muistella vielä pitkään. Perhe on luonut bucket listin, eli toivomuslistan, jota 9-henkinen perhe pyrkii seuraamaan Alishan loppuelämän ajan. Perhe aikoo tehdä esimerkiksi lomamatkan Malesian Fiji-saarelle.

– Aiomme taistella loppuun saakka, pariskunta kertoo päättäväisenä.  

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Stuff, Nine Honey

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja