Alfa Romeo, Fiat ja Jeep tulevat takaisin Suomeen – tavoitteena 3 prosentin markkinaosuus

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) aloittaa Alfa Romeo -, Fiat- ja Jeep-henkilöautojen sekä Fiat Professional -tavara-autojen maahantuonnin sekä myynti- ja huoltoverkoston rakentamisen. Suomessa toimintaa pyörittää FCA:n tytäryhtiö Fiat Group Automobiles Finland. Jo vuoden alusta toimintansa aloittanut huoltoverkosto palvelee myös Chrysler- ja Dodge-henkilöautoja.

Uudistuksen yhteydessä Suomeen lanseerataan kuusi uutta automallia, jotka ovat Jeep Renegade, Jeep Cherokee, Fiat Panda, Fiat 500X sekä Fiat Professional -tavara-autot Ducato ja Dobló. Näiden lisäksi henkilöautojen osalta maahantuontiohjelmaan kuuluvat Fiat 500, Alfa Romeo Giulietta, Alfa Romeo 4C sekä Jeep Grand Cherokee. Kaikkien autojen takuu on kolme vuotta tai 100 000 kilometriä.

Markkinoille paluu ei tule olemaan helppo. Vuonna 2014 edellisen maahantuojan aikana Suomessa myytiin vain 301 autoa markkinaosuuden jäädessä 0,3 prosenttiin. Uuden maahantuojan tavoitteena on saavuttaa 3 prosentin markkinaosuus vuonna 2017.

– Uskomme menestyvämme kun kuuntelemme asiakkaitamme ja maahantuojana palvelemme jälleenmyyjiämme parhaalla mahdollisella tavalla. Tähän uusi organisaatiomme antaa erinomaiset työkalut, toteaa uuden verkoston rakentamisesta vastaava Simo Rosvall.

– Aloitamme toimijoiden kanssa, joilla on pitkäjänteisen tekemisen tahto ja halu tehdä töitä merkkiemme puolesta” Rosvall toteaa.

Jälleenmyynti ja markkinointi aloitetaan maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Alkuun myyntiverkostossa on yhdeksän toimipistettä ja huoltopalvelu löytyy 38 toimipisteestä.

Lue myös:

    Uusimmat