Alexander Ruuttu siirtyy SM-liigassa pitkän NHL-uran tehneen isänsä kasvattajaseuraan: "Tavallaan se tuo painetakin"

1:27
Alexander Ruuttu iski KalPalle 4-3-voittomaalin puolivälieräsarjan jatkoerässä Tapparaa vastaan.

Vahvan kauden KalPan SM-liigamiehistössä pelannut hyökkääjä Alexander Ruuttu siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella isänsä Christian Ruutun kasvattajaseuraan Porin Ässiin.

Ruutun, 28, sopimuksessa on optio ulkomaille siirtymisestä ensimmäisen kauden jälkeen. Hän teki päättyneellä kaudella KalPassa 49 runkosarjaottelussa pisteet 14+10=24. Hän oli joukkueensa toiseksi eniten maaleja tehnyt pelaaja.

Alexander Ruutusta tulee toisen polven ässäpelaaja. Hänen isänsä, pitkä uran NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa tehnyt Christian Ruuttu, pelasi Porissa ensimmäiset miesten pelinsä vuosina 1982-85. Hän teki 105 ottelussa hurjat tehot 47+92=139 ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan.

NHL:ssä Christian Ruuttu takoi 621 runkosarjaottelussa 134+298=432 pistettä. Alexander syntyi Chicagossa vuonna 1992, kun isä oli siirtynyt samana vuonna Buffalo Sabresista Chicago Blackhawksin paitaan.

– On todella hieno juttu, että pääsen pukemaan saman pelipaidan päälle, mitä isä on joskus kantanut. Tavallaan se tuo paineitakin, mutta olen hyväksynyt asian, Alexander Ruuttu kertoo Ässien tiedotteessa.

– Minulla on myös vahvat tunnesiteet Poriin sekä Ässiin ja myös kaupunki on minulle erittäin tuttu, hän jatkaa.

Alexander Ruuttu on pelannut viisi edellistä kautta KalPan paidassa. HIFK:stä Jokereihin juniori-ikäisenä siirtynyt hyökkääjä on edustanut liigatasolla myös Jokereita, Ilvestä ja TPS:ää.

– Alexander Ruuttu on erittäin monipuolinen pelaaja. Hänellä on kykyä pelata ylivoimaa eri rooleissa, mutta myös laadukasta alivoimaa. Hänellä on hyvä laukaus ja pelisilmä. Alexander on fiksu kaveri niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Olemme todella tyytyväisiä, että hän valitsi seurakseen Ässät, toteaa porilaisten kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

Ruuttu on perinteisesti pelannut laitahyökkääjänä, mutta viime kaudella hän siirtyi keskushyökkääjän tontille.

– Kun keskustelimme Alexanderin kanssa sopimuksesta, niin heräsi ajatus, että voisiko hän pelata Ässissä keskushyökkääjänä. Aika pian keskustelujen jälkeen hänet siirrettiin sentteriksi KalPassa, Kerttula sanoo.

– Vaikka hän on pelannut ison osan aikuisurastaan laidassa, hänen sentteripelaaminen oli todella laadukasta kauden loppua kohden. Toisaalta se ei ole mikään ihme, sillä hänellä on hyvä silmä pelille ja nuoruusvuosilta sentterin koulutus. Lähtökohtaisesti Alexander on yksi meidän kärkisenttereistämme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja