Alasarjajoukkue järkytti Liverpoolia – piskuinen Shrewsbury teki jättiyllätyksen liigakärkeä vastaan

Englannin ykkösliigassa eli kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Shrewsbury venyi cupissa 2–2-tasapeliin jalkapallojätti Liverpoolia vastaan. Tulos tietää sitä, että kaksikko pelaa uusintaottelun pääsystä cupin viidennelle kierrokselle.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp mylläsi koko avausmiehistönsä uusiksi edelliseen Valioliigan otteluun verrattuna. Valioliigassa huiman kauden pelannut Liverpool näytti silti etenevän vääjäämättömästi jatkoon.

Curtis Jones vei Liverpoolin 15. minuutilla johtoon. Toisen puoliajan alussa Kloppin miehistö karkasi kahden osuman päähän Donald Loven omalla maalilla.

Shrewsbury nousi väkisin rinnalle. Shrewsburyn sankarina hääri Jason Cummings, joka viimeisteli joukkueensa molemmat maalit. Kavennuksen hän laukoi 65. minuutilla rangaistuspotkusta ja tasoituksen kymmenen minuuttia myöhemmin.

Cummings tuli vaihdosta kentälle tunnin kohdalla, joten hän teki kaksi maalia pikatahtia.

Manchesterin seurat helposti jatkoon

Manchester City ja Manchester United etenivät murskavoitoilla viidennelle kierrokselle. City kukisti kotikentällään Fulhamin 4–0 ja ManU juhli vieraskentällä Tranmeresta 6–0-voittoa.

Mestaruussarjassa eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Fulham joutui kuudennella minuutilla miehen alivoimalle Tim Reamin lennettyä suihkuun. Ilkay Gündogan laukoi tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun maaliin.

Bernardo Silva lisäsi Cityn karkumatkaa avausjaksolla, ja toisella puoliajalla Gabriel Jesus viimeisteli kaksi maalia.

Kolmanneksi korkeimman sarjatason Tranmere jäi nopeasti ManUn jyräämäksi. Harry Maguire,Diogo Dalot, Jesse Lingard, Phil Jones ja Anthony Martial viimeistelivät avauspuoliajalla maalin mieheen.

Toisella puoliajalla Mason Greenwood laukoi rangaistuspotkusta loppunumerot ottelussa, joka pelattiin heikkokuntoisella nurmella.