Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Alamos Chardonnay 2003

Alamos Chardonnay 2003
Alamos Chardonnay 2003Ruokala
Julkaistu 20.08.2004 06:00
  • Argentiina
  • Bodega Catena Zapata, Mendoza
  • Alkon numero: 570287
  • Hinta: 9,62 €

Nicola Catena syntyi Italiassa Marchen maakunnassa. Täältä tämä viinitilan työntekijän poika muutti Argentinan Mendozaan, jossa hän ryhtyi toteuttamaan omaa unelmaansa viinitilan omistamisesta sekä viinin tekemisestä vuonna 1902.

Viiniliike on tällä hetkellä saman suvun kolmannen sukupolven hallinnassa. Nykyistä omistajaa Nicolás Catena Zapataa pidetään Mendozan nykyaikaisen viininvalmistuksen pioneerina. Yhtiöllä on kolme tuotesarjaa: Catena Alta, Catena ja Alamos. Viiniliike on keskittynyt Malbec-, Cabernet Sauvignon- ja Chardonnay-rypäleiden viljelyyn.

Vuonna 2001 tila avasi uuden viinin huippumodernin valmistamon Mendozaan Agrelon kuntaan 940 metrin korkeuteen. Rakennus, jossa on Maya kulttuurin vaikutuksia, on nähtävyys arkkitehtonisessa mielessä. Tuotanto on suunniteltu siten, että viinin valmistaminen ja siirtäminen valmistuksen aikana olisi mahdollisimman lempeää. Näin pyritään välttämään erilaiset häiriöt viinin valmistuksessa, jotka vaikuttaisivat viinin makuun.

Rypäleet tulevat Tupungaton ja Agrelon alueen tarhoilta, joissa maaperä on hiekkaa, kalkkikiveä ja savea. Viinin käymisen jälkeen sitä on vanhennettu 5 kuukautta ranskalaisessa uudessa tammessa.

Viinin väri on oljenkeltainen, mutta siinä on hento häivähdys vihreää. Tuoksu on puhdas, nuori ja kohtalaisen runsas. Mukana on paahdetun tammen tuomaa savuisuutta, sekä samaisen tammitynnyrin antamaa vaniljan tuoksua. Maku on kuiva ja alkaa hedelmäisyyden ja hapokkuuden aistimuksella. Trooppiset hedelmät, vanilja ja paahteinen tammi tuntuvat niin tuoksussa kuin maussakin, mutta viinin tasapainoinen happorakenne pitää maun raikkaana. Jälkimaku on pitkähkö ja se päättyy hedelmäiseen tunteeseen.

Minkä kanssa?

Tällainen aromaattinen ja tasapainoinen viini on omiaan runsaampien makujen kanssa. Aromaattiset kalaruoat kuten välimerellisesti paistettu turska valkosipulin ja tuoreiden yrttien kera on yksi vaihtoehto. Toisaalta tämä viini sopisi hyvin vaikka paahdetulle porsaanlihalle tai uunissa haudutetulle kanalle. Liian keveät ruoat jäävät tämän viinin alle. Juustoksi valitsisin kypsän Brien tai Camembertin.

Tarjoile viini 8-10 asteisena.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat