Älä tee tätä virhettä hellevaatteiden kohdalla

Kun kesähelteet koittavat, on aika tutustua oman vaatekaapin unohdettuihin ihmeisiin, jotka viime kesästä saakka ovat levänneet kaapin perukoilla. Muotikaupan liitosta muistutetaan, että kesä tuo mukanaan omat haasteensa vaatteille.

Kesähelteillä vaatteiden väheneminen asettaa erityisen paljon haasteita vaatteille, joiden koolta ja mukavuudelta vaaditaan vielä enemmän mukautumista kuin syksyllä, talvella tai keväällä.

Valitse rohkeasti oikea koko

Etenkin kesällä on tärkeää pitää mielessä, että liian pienet vaatteet eivät imartele ketään. Kun vaatteita on yllä entistä vähemmän, korostuu jokaisen yksittäisen vaatekappaleen sopivan koon merkitys entisestään.

Jos omasta koosta ei ole täysin varma, kannattaa kääntyä vaateliikkeiden asiantuntijoiden eli myyjien puoleen.

– Vaatemyyjän kannattaa aivan ehdottomasti antaa opastaa oikean koon valinnassa, sillä vaatevalmistajien kokomerkinnät poikkeavat hyvin paljon toisistaan, ja eroja on myös jopa saman valmistajan eri mallistojen ja mallien välillä, Muotikaupan liitosta muistutetaan.

Älä pelkää vaatteen kokolappua

Jos viime kesän vaatekoko ei enää näin seuraavaa kesää odotellessa mahdu enää ylle, voi syy löytyä yllättävästä seikasta.

– Jos näyttää siltä, että oman koon numero on edellisvuodesta kasvanut, kyse ei välttämättä ole mistään todellisesta vartalonmuutoksesta, vaan yksinkertaisesti eri skaalan mitoituksesta. Lomavaatteita etsiessään ei siis kannata antaa moisen pahoittaa mieltään, Muotikaupan liitosta jatketaan.

Sen sijaan että pelkäisi entistä suurempaa kokolappua ja valitsisi sen tutun ja turvallisen koon, vaikka kainaloista kuinka kinnaisi, kannattaa valita etenkin kesäksi juuri oikeankokoinen vaate. Liian tiukka vaate korostaa helposti pientäkin pyöristymistä.

– Jos ison koon ostaminen hirvittää, ei kokolappua tarvitse katsoa ollenkaan – pyytää vain palvelevaa myyjää tuomaan muutaman rinnakkaiskoon, joista oikea koko löytyy sovittamalla. Tärkeintä on kuitenkin vaatteen istuvuus kantajansa päällä, ei lappuseen merkitty numero, Muotikaupan liitosta vinkataan.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Muotikaupan liitto

Lue myös:

    Uusimmat