Älä sekoita alkoholia light-limuihin

Asiantuntijoiden mukaan alkoholijuomien kevytversiot aiheuttavat humalatilan normaaleja juomia nopeammin, ja voivat täten johtaa vaaratilanteisiin.

Tutkijoiden mukaan alkoholijuomien light-versiot voivat olla luultua petollisempia. Baareissa tilataan yhä enemmän drinkkejä, joissa lihottavat sokerilimut on korvattu kevytversioilla. Näin esimerkiksi painoaan tarkkailevat nuoret naiset saavat drinkkinsä vähemmän kaloripitoisina.

Texasin yliopiston tutkijoiden mukaan alkoholi imeytyy vereen nopeammin näistä juomista ja aiheuttaa näin ollen myös äkkinäisemmän humalatilan. Yliopiston tutkimuksissa selvisi, että yhden kevyt-virvoitusjuomalla laimennetun vodkadrinkin juonneilla naisilla promilleraja oli korkeammalla, kuin normaalisokerisen drinkin juoneilla.

Tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt eivät kuitenkaan itse havainneet eroa juomien aiheuttamien tilojen välillä. Koehenkilöt kokivat pystyvänsä esimerkiksi ajamaan autoa molemmissa tilanteissa, vaikka kevytjuoman aiheuttama nopea humalatila nostikin promillerajat sallitun rajan yli. Tutkijat muistuttavat, että kevytdrinkeissä voi säästää muutaman kilokalorin, mutta korkea veren alkoholipitoisuus on huomattavasti suurempi terveysriski kuin muutamat ekstrakalorit.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat