Älä pilaa parisuhdetta jouluna  – viisi virhettä, joita kannattaa välttää: "Se ei ehkä kuulosta seksikkäältä, mutta..."

Kolme aikuisten tuhmaa joulukalenteria: Tätä kaikkea ne sisältävät 3:22
KATSO MYÖS: Jouluun voi hakea iloa vaikkapa tuhmien joulukalentereiden kautta. Pari vuotta sitten availimme luukkuja. Katso, mitä kalentereista paljastui!

Asiantuntija varoittaa pariskuntia joulun vaaroista.

Parisuhdeasiantuntija Clio Wood varoittaa The Sun -lehden haastattelussa pariskuntia joulun vaaroista. Elokuun lisäksi eropiikki näkyy tunnetusti vuodenvaihteessa – eli lomien jälkeen. 

Loma-aika ja joulu voi aiheuttaa paineita luoda täydellinen juhlapäivä. Seksi saattaa jäädä taka-alalle, alkoholia saatetaan nauttia liikaa ja ylipäätään yritystä voi olla tehdä liikaa kaikkea. Tämän kaiken seurauksena voi olla parisuhde-burnout, Wood varoittaa.

Erityisesti seuraavia virheitä asiantuntija kehottaa välttämään.

1. Jouluaskareiden epätasainen jako

Naiset kantavat yleensäkin suhteettoman suuren osan näkymättömästä taakasta parisuhteissa ja jopa kaksinkertaisen vastuun vaikkapa lastenhoidosta. Jouluna tämä epäsuhta saattaa moninkertaistua ja stressitasot nousta. Painavan taakan aiheuttaman ärtymyksen saattaa helposti purkaa kumppaniin, joka ei tunnu tekevän yhtä paljon.

Hellitä tehtävälistasi kanssa ja jaa hommia kumppanillesikin, Wood ohjeistaa jouluaskareiden parissa puurtavia.

Raadatko joulun eteen niska limassa? Nappaa Marttojen vinkit stressin taltuttamiseksi. Juttu jatkuu videon alla.

Stressi pois - Marttojen jouluvinkit 8:02
Täydellisten puitteiden tavoittelu voi saada aikaan joulustressin. Martat vierailivat muutama vuosi sitten Huomenta Suomessa kertomassa ilmiön yleisyydestä ja antoivat pari vinkkiä sen helpottamiseksi.

2. Ei aikaa seksille

Joulukiireiden aikana ei aina riitä aikaa parisuhteelle.Wood kertoo ystäväpariskuntansa suhteen rakoilleen, kun vauvantekopuuhiin ja ovulaation hetkeen osunut aika vierähtikin jouluna kolmissa perhejuhlissa.

Wood muistuttaakin, että läheisyyden puute voi johtaa ärtyneisyyteen ja yhteyttä kumppaniin voi olla vaikea löytää.

 – Neuvoni on valmistautua, valmistautua, valmistautua. Se ei ehkä kuulosta seksikkäältä, mutta kalenteriin vilkaisu etukäteen tarkoittaa, että voitte suunnitella pariskunta-aikaa.

Myös seksiterapeutti Holly Richmond on kertonut suosittelevansa asiakkailleen seksin merkkaamista kalenteriin. Tapaa ei kannatakaan jättää vain joulunaikaan, vaan se voi olla hyvä taktiikka pitää huolta seksielämästä myös arkena.

3. Hommien pakkautuminen jouluaatolle

Joulu on kaukana stressivapaasta, jos kaikki ruoanlaitto on jätetty aatolle. Jotta joulupäivällisestä ei tulisi ärtymyksen sotatannerta, kannattaa suunnitelmat tehdä etukäteen. Jakakaa keittiövastuut yhdessä, etteivät ne jää vain yhden ihmisen harteille.

Valmista ne ruoat etukäteen, mitkä voit, ja tee myös pakkaseen valmiiksi.  Esimerkiksi joululeivän ja -laatikot voit tehdä pakastimeen odottamaan. Jätä aatolle vain pakolliset hommat.

Joulutortut voit valmistaa "laiskureiden" tapaan tai voit testata alla olevalla videolla ohjeistettua kikkaa nopeuttamaan perinteisten tähtitorttujen tekoa. Juttu jatkuu videon alla.

Tämä kikka nopeuttaa joulutorttujen tekemistä huomattavasti 0:25

4. Ärtymyksen purkautuminen sukulaisiin

Perheet pakkautuvat jouluisin pieniin tiloihin, eikä joulustressistä kärsivälle juhlijalle ole juuri pakopaikkaa. 

Kumppanin perheenjäsenille kiukuttelu aiheuttaa kuitenkin taatusti rakoilua omaan parisuhteeseen, joten suu kannattaa pitää supussa. Jos anoppi kuittailee ikävästi, älä tee asiasta numeroa kesken joulunvieton. Vaikka jotkin asiat pitäisi keskustella ja käsitellä, joulu ei kenties ole siihen paras ajankohta.

5. Liikaa alkoholia

Joitpa sitten yhden liikaa työpaikan joulujuhlassa tai turhan monta juhlajuomaa kotioloissa, liiallinen määrä alkoholia voi tuoda pinnan alla kyteneet riidanaiheet julki.

Wood suosittelee tässäkin asiassa etukäteissuunnittelua. Sopikaa, kuinka monissa kinkereissä käytte, kuka hoitaa lapsia, jos toisella on krapula. Wood kehottaa sopimaan etukäteen kenties myös mahdolliset "kotiintuloajat", jotta kumppanin ei tarvitse murehtiä yötä myöten. 

Välttääksenne humalaista räjähdystä kannattaa pitää joulua edeltävä parisuhdehetki. Treffi-iltana voitte keskustella pinnan alla mahdollisesti kytevistä ongelmakohdista. Ikävien asioiden puinti tiiminä puhdistaa ilmaa, ja joulu sujuu rattoisammin.

Nappaa tästä joulukiireiden sekaan viisi hyvää asentotärppiä makuuhuoneeseen:

Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin 0:50

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat