Nyt on mahtava pikapizza! Unohda tomaattikastike – tässä on tämän joulun hittiherkku

joulupizza 3
MTV

Tuunasimme perinteisen pizzan jouluisaksi versioksi. Katso videolta, miten joulupizza syntyy nopeasti herkullisista raaka-aineista.

HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho näyttää videolla, miten perinteisesta pizzasta saa kertaheitolla jouluversion.

Todellisen pikapizzan tästä saa, kun käyttää itse tehdyn pizzataikinan sijaan valmista, rieskamaista pizzapohjaa. 

Tomaattikastike korvataan joulupizzassa omenamarmeladilla ja tavallisen juustoraasteen lisäksi pizza maustetaan sinihomejuustolla, esimerkiksi Auralla. 

Kinkkuna voi käyttää melkein mitä tahansa leikkelettä tai sitten joulukinkun jämiä. Videon pizza valmistuu kylmäsavustetusta palermonpossusta.

Joulupizza

​​​​​​​

1 valmis pizzapohja 
Noin 50 g suikaloitua kinkkuleikkelettä/joulukinkkua/ 
3 rkl omenamarmeladia 
50 g juustoraastetta
50 g sinihomejuustoa murennettuna
1 oksa rosmariinia revittynä

Levitä valmiin pizzapohjan päälle omenamarmeladia. Lisää sitten suikaloitu kinkku, juustoraaste, murennettu sinihomejuusto ja oksa rosmariinia revittynä. Paista 225-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.