Älä heitä vaatetta turhaan pois! Tällä suutarin kikalla korjaat vetoketjun alle minuutissa

Mies on saanut runsaasti kiitosta sosiaalisessa mediassa, sillä hänen jakamansa neuvo säästää monet suutarikäynnit.

Viraaliksi noussut video näyttää, kuinka kuka tahansa voi korjata rikkinäisen vetoketjun kotonaan alle minuutissa. Temppuun tarvitaan vain pihdit ja pieni vasara.

@originalcobblers-nimimerkillä tiktokkaava suutari kertoo asiakkaiden usein tulevan hänen luokseen pyytämään uutta vetoketjua, kun edelliset eivät mene enää kiinni.

– Voit usein korjata tällaisen asian kotona muutamalla perustyökalulla. Näytän teille nopeasti, kuinka se tehdään, mies sanoo videolla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mies selittää, että vetoketjun kuluessa sen hammastus ei välttämättä menekään enää lomittain vaan päällekkäin, jolloin se ei toimi.

– Tavoitteenamme on tänään napauttaa vetoketjun lukon takaosa takaisin alkuperäiseen asentoonsa käyttämällä pihtejä.

Vetoketju tulee ensin asettaa kovaa alustaa vasten, tämän jälkeen pihdeillä pidetään vetoketjun lukkoa paikallaan ja napautetaan sitä vasaralla. Suutari kuitenkin muistuttaa, ettei napautusta pienellä vasaralla kannata tehdä liian kovaa, jotta vetoketju ei mene lopullisesti rikki. Hän käyttää videolla esimerkkinä vetoketjullista kenkää.

Napautuksen jälkeen hän vetää vetoketjun helposti kiinni onnistuessaan ensiyrittämällä.

Katso suutarin jakamalta videolta, miten kikka toimii käytännössä!

Kikka kerää somessa ylistystä

Video on kerännyt TikTokissa yli 311 000 tykkäystä ja lukuisia kommentteja. 

– Voimmeko arvostaa sitä, että hän kertoi tästä, jotta ihmiset voivat tehdä tämän itse kotona säästäen kenkiään ja rahaa, eräs käyttäjä kommentoi.

– Kiitos, että opetit minulle tänään jotain uutta, toinen käyttäjä kirjoittaa.

Monet ovat kommenteissa järkyttyneitä siitä, kuinka paljon he ovat heittäneet vaatteita pois rikkinäisten vetoketjujen vuoksi.

– Apua, olen heittänyt pois farkkuja, housuja, kenkiä ja muuta sellaista tämän ongelman vuoksi. Minun pitää muistaa tämä seuraavalla kerralla!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Entä jos vetoketju ei pysy kiinni? Siinä tapauksessa kokeile tätä temppua:

Lue myös:

    Uusimmat