Ajelulla Henri Kontisen kanssa: “Kartturina en jaksa olla sekuntiakaan”

Tenniksen nelinpelin supertähti Henri Kontinen pitää joukkuepelaamista ja tiimityötä nelinpelin parhaimpina ominaisuuksina. Auton ratissa mies haluaa kuitenkin pitää ohjat omissa käsissään.

Tennis lukeutuu paljon matkustamista vaativien lajien pariin. Vaikka suurin osa kisamatkoista tehdään lentokoneella, hyppää nelinpeliässä Henri Kontinen mahdollisuuksien mukaan mielellään myös auton rattiin. Eräs kisamatka USA:ssa on jäänyt erityisesti mieleen, kun huonojen lentoyhteyksien takia Kontinen päätyi muutaman pelikaverin kanssa ottamaan siirtymälle auton alle.

– Mä aloitin ratissa, ja totesin jossain vaiheessa, että oon mielummin ratissa koko matkan. Ajoin sitten kymmenen tuntia yksin putkeen, ja seuraavana päivänä kyllä treeneissä huomas, että kuka oli ollut ratissa koko matkan.

Omien sanojensa mukaan Kontinen viihtyy erittäin hyvin autossa, ja valitsee usein siirtymälle mieluummin auton kuin lyhyen lennon. Autosta kuitenkin löytyy vain yksi paikka, jolla Kontinen viihtyy.

– Tykkään kyllä ajaa autoa, mutta kartturina en jaksa olla sekuntiakaan.

Urheilijan ajotyyli on hänen omasta mielestään rauhallinen. Autossa hän arvostaa paitsi tilaa ja mukavuutta, myös tehoja ja hiljaisuutta. Porsche oli hänelle selkeä ykkösvalinta mahdollisuuden tullen, ja tällä hetkellä autona on saksalaisvalmistajan Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo. Pistookkesta ladattavan hybridin hiljaisuus on tehnyt suurimman vaikutuksen.

– Toi hiljaisuus on kyllä aika siistiä. Tästä ei paljon ääntä lähde, kun liikkeelle lähtee.

Henri Kontinen vierailee Teknavin 15. tuotantokauden 7. jaksossa maanantaina 7.5. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jaksossa Risto Virtasen testissä nähdään ympäristöystävällisesti kaasulla kulkeva Volkswagen Golf ja vauhtikaksikon ajossa nähdään uusi BMW M5.

flockleriframe-31871351-0

Kuvat: Mikko Autio

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Jo esitetyt jaksot sekä lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja