Mainos

Äitien ja poikien välillä on erityinen side: "Hän rakastaa minua eri tavalla kuin tyttöni"

Äidin huoli saattaa herätä poikalapsen saadessaan. Pystyykö tätä ymmärtämään yhtä hyvin ja jopa rakastamaan yhtä paljon kuin tyttöä?

Näitä ajatuksia kävi läpi Annie Reneau, kun hänen odottaessaan kolmatta lastaan kävi ilmi, että perheeseen on tulossa poika.

Aiemmin perhe oli kasvanut kahdella tytöllä, joista toinen oli rauhallinen ja toinen hieman riehakkaampi. Annie kuitenkin pelkäsi, että pojasta tulisi vielä raisumpi tapaus.

Vaikka muut äidit kertovat, että äidin ja poikalapsen välinen suhde on hyvin erityinen, asiaa voi olla vaikea uskoa ennen kuin sen kokee. Ehkäpä nuo äidit ovat aina halunneet poikia, saaneet poikia ja rakastaneet poikalapsiaan. Jos taas toivoo tyttöä, saa tyttöjä ja jopa pelkää, ettei voi rakastaa kuin tyttölapsiaan, tuntuu pojan saaminen ymmärrettävästi pelottavalta.

Annien synnytettyä maailmaan pojan, hän ymmärsi poikalasten äitien sanat uudella tavalla. Kahteen tyttöön muodostunut suhde oli – ja on edelleen – vahva, mutta poikaan muodostunut side on laadultaan erilainen.

Pojan rakkaus ja lumo hurmaavat äidin

Pojassa saattaa olla tyttöjä enemmän energiaa riehakkaisiin leikkeihin, mutta virtaa riittää myös vanhemman elämää sulostuttaviin rakkaudenosoituksiin. 

– Poikani ollessa esikoululainen hänellä oli tapana tarttua minua poskista, pussata kasvojani kymmeniä kertoja ja kertoa, kuinka paljon minua rakastaa. Kerran poikani sanoi minulle haluavansa naimisiin kanssani. Hän rakastaa minua eri tavalla kuin tyttöni – hurjan intohimoisesti, kirjoittaa Annie Scary Mommy -sivustolla.

Myös äidin tunteet poikaansa kohtaan saattavat ilmetä toisin kuin tytärtään.

– Olen melko hyvä olemaan antamatta periksi tyttöjeni koiranpentuilmeille, mutta poikani osaa hurmata minut hetkessä. Ehkä osa johtuu siitä, että hän on perheemme kuopus, mutta toisaalta aviomieheni on huomannut saman ilmiön. Kun tyttäremme katsovat häntä surullisin silmin, mieheni sulaa, kertoo Annie. 

Poikalapsi on äidin sydämen puuttuva palanen

Äideillä saattaa olla pelkoja ja epäluuloja pojan kasvattamista kohtaan. Yhteisiä asioita tytärten kanssa voi tuntua helpommalta löytää. Poikalapsi saattaa kuitenkin täyttää sydämestä paikan, jonka ei edes tiennyt olevan tyhjä. Tästä paikasta muodostuu äidin ja pojan yhteinen aarre.

– Äidin ja pojan erityinen suhde kuulosti minusta aina melko seksistiseltä. Oman kokemukseni pohjalta kuitenkin sanoisin, että se on totta. Pojat yksinkertaisesti palvovat äitejään, ja tunne on molemminpuolinen, kirjoittaa Annie.

Vaikka pikkupojasta kasvaa aikanaan mies, joka ihailee ja rakastaa äitinsä lisäksi muita naisia, tämän sydämessä on aina paikka äidilleen. Sillä mikään ei voi korvata äidin ja pojan välistä sidettä.

Lähde: Scary Mommy

***

2:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.