Äitiä kiitellään sankariksi – repi paljain käsin puuman suun auki, kun se nappasi perheen lapsen: "Hänen piti saada eläin irti"

Malli meni poseeraamaan haiden sekaan - hai puri käteen 1:24
Hai puri Instagram-mallia lomamatkalla

Äiti Chelsea ryntäsi apuun, kun hän näki puuman raahaavan pientä poikaansa käsivarresta. Zach-poika sai vammoja päähänsä, niskaansa ja käteensä, mutta pelastui.

Kevin Bromley pitää poikansa pelastumista vaimonsa ansiona.

Bromleyn perhe asuu Kanadassa Vancouverinsaarella. Äiti Chelsea reagoi nopeasti, kun puuma hyökkäsi pihassa leikkineen 7-vuotiaan Zach-pojan kimppuun.

Poika oli yrittänyt paeta puumaa juoksemalla, mutta eläin hyppäsi aidan yli hänen peräänsä. Puuma tarrasi poikaa käsivarresta.

Chelsea kuuli aidan kalahtavan ja vilkaistessaan pihaa hän näki puuman raahaavan poikaansa.

Kävi kiinni puuman kitaan

Äiti ei jäätynyt tilanteessa; sen sijaan hän kävi puuman kimppuun.

– Hänen piti saada eläin irti Zachista. Hän kirjaimellisesti teki niin, en yritä kaunistella sitä, sanon vain, että näin tapahtui. Hänen piti pakottaa sen suu auki, Kevin kuvaili haastattelussa.

Chelsea piteli eläimen suusta kiinni muutamien sekuntien ajan. Kun hän huusi "apua", puuma päästi irti, kertoo Global News.

Huppari saattoi pelastaa

Perheellä oli tuuria, sillä puuma oli pienikokoinen, ja Zachilla oli tapauksen sattuessa yllään huppari, joka suojasi hänen päätään ja niskaansa. Kevinin mukaan kaikki olisi "ollut ohi", jos puuma olisi ollut suurikokoinen.

Zach sai vammoja päähänsä, niskaansa ja käteensä. Hän toipuu fyysisistä vammoistaan, mutta on tapauksen jälkeen menettänyt osan huolettomasta asenteestaan.

– Hän koki kuoleman läheisyyden. Kun lapsi on seitsemän, eivät sellaiset asiat yleensä tule mieleen, isä kommentoi.

Puuma oli huonokuntoinen ja laiha

Viranomaiset tutkivat alueen ja löysivät kaksi nuorta, hyvin laihaa ja huonokuntoista puumaa. Ne jouduttiin valitettavasti lopettamaan.

On hyvin epätavallista, että puuma käy ihmisen kimppuun, ja tapauksen nuoret puumat luultavasti yrittivät vain metsästää ilman emonsa tukea.

–Yleensä emo opettaisi niitä varomaan ihmisiä, kommentoi Scott Norris ympäristönsuojeluun keskittyvästä BC Conservation Officer Service -virastosta.

Vancouverinsaarella elää paljon puumia

Puumien ruumiit tutkitaan, mikä voi mahdollisesti antaa lisätietoa hyökkäyksen syystä. Vancouverinsaarella elää paljon puumia, joten sellaiseen törmääminen ei ole aivan tavatonta.

Bromleyt suunnittelevat koiran hankkimista.

Lue myös:

    Uusimmat