”Äitiä ei minulla enää ole” – lukijoiden haikeat äitienpäivämuistot

Lukijamme kertovat erilaiset äitienpäivämuistonsa.

Äitienpäivä ei aina ole iloinen juhla – joskus siihen voi liittyä menetyksen tuskaa tai haikeutta. MTV Lifestyle pyysi lukijoitaan kertomaan erilaiset äitienpäivämuistonsa.

Lue tarinat!

"Oman äitini kanssa välit ovat ongelmaiset äitini valintojen vuoksi. Itselle äidiksi tulo oli mullistus, maailman upein asia. On ihana seurata lasten kasvua, kehitystä, iloja ja oivalluksia. Äitiys on minulle tärkein tehtävä."

"Äitiä ei minulla enää ole, äitienpäivä on surullinen ja haikea."

"Äitini on jo edesmennyt. Totta kai kaipaan ja muistelen häntä usein."

"Itselläni on oman äidin kanssa lämpimät välit, mutta mummoa muistelen ikävöiden äitienpäivän aikaan."

"Minulla ei ole omia biologisia lapsia, mutta olen saanut ja saan olla äitinä neljälle sijoitetulle lapselle. Melkein kaikki ovat jo aikuisia. Vanhimman tyttären synnyttäessä sain olla mukana synnytyksessä ja katkaista ensimmäisen lapsenlapseni napanuoran. En ole koskaan ajatellut lapsiani sijaislapsina, vaan he ovat aina olleet ja tulevat olemaan minun lapsiani. Vaikka heillä onkin biologisetkin vanhemmat. Tämä on ollut minulle hieno asia. Oma äitinikin elää, 85v ja voi ikäänsä nähden kohtalaisesti. Juhlimme äitienpäivää sekä täällä kotona että äitini eli mummun luona."

"Äitini kuoli kolme vuotta sitten. Voi vain lähettää rakkaat onnittelut taivaaseen!"

"Itselläni ei ole lapsia, vaikka niitä kovasti haluaisin. Äitini kanssa on hyvät välit, ja mummoa kaipaan joka päivä, enemmän tai vähemmän."


Lue myös:

    Uusimmat