Mainos

Äiti raivostui kenkäkaupan tarjonnasta: Miksi tytöille ei myydä käytännöllisiä kenkiä?

Kenkäostoksilla tyttärensä kanssa ollut äiti huomasi, kuinka vaikeaa käytännöllisten kenkien löytäminen voi oikein olla.

Äiti Jacqueline Landen julkaisi Facebookissa arvostelevan tekstin, jossa hän kritisoi kenkäkauppa Clarksin valikoimaa. Tekstissään äiti ihmettelee, miksi liike ei myy tytöille käytännöllisiä kenkiä, joita he voisivat käyttää koulussa. Tarjonnassa ulkonäkö menee kestävyyden edelle. 

– Yhdessäkään ei ollut vahviketta varpaissa, ja kaikki tarrakengät olivat hyvin avoimia päältä, mikä tarkoittaa sitä, että 5-vuotiaani jalat kastuvat hänen kävellessään sateessa kouluun. Lisäksi kenkien pohjat olivat hyvin ohuita verrattuna poikien kenkiin, äiti kertoo.

Kenkien tulisi kannustaa liikkumaan

Landen kertoo lopulta ostaneensa tyttärelleen poikien mustat kengät, jotka hän muokkasi tyttärelleen kelpaaviksi helmien ja koristeiden avulla.

– Meidän pitäisi kannustaa tyttöjä juoksemaan, ryömimään, hyppimään, kiipeilemään puissa ja pelaamaan pallopelejä, mutta kengät näyttävät viittaavan siihen, että heidän tulisi tehdä juuri päinvastoin, äiti toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Landenin teksti on kerännyt runsaasti kommentteja. Lukuisat äidit kommentoivat huomanneensa saman ilmiön, ja heidän mukaansa tytöille tulisi tarjota laajempi valikoima kestäviä kenkiä.

Kenkäliike Clarks vastasi keskusteluun kertomalla, että he suunnittelevat kaikki kenkänsä aktiivisia lapsia ajatellen, ja kaikki mallit testataan niiden laadun ja kestävyyden varmistamiseksi.

He pyytävät anteeksi pettymystä, mutta lisäävät, että mallit eivät ole sukupuolisidottuja. Heidän mukaansa  kuka tahansa voi valita minkä tahansa mallin, kunhan se on sopiva jalkaan. Valikoimiin luvataan tulevan lähitulevaisuudessa enemmän unisex-malleja. 

Lähde: Goodtoknow

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.