Mainos

Äiti kyllästyi nykyajan tietotulvaan: ”Moderni vanhemmuus on kamalaa!”

Äidin suosituksi noussut Facebook-postaus osoittaa, miksi nykypäivän vanhemmuus on huomattavasti rankempaa kuin muutama vuosikymmen sitten.

Nykypäivän teknologia on saanut aikaan sen, että olemme jatkuvasti valtavan tietomäärän ympäröimänä. Tiedon saaminen on tärkeää, mutta tietotulva on tuonut mukanaan myös negatiivisia ilmiöitä. Tätä mieltä on ainakin äiti ja kirjailija Bunmi Laditan, jonka mukaan informaatio on tehnyt nykyajan vanhemmuudesta lähes kamalaa.

Vihaisia katseita jo pelkästä mehutetrasta 

Äiti hermostui nykyajan vanhemmuuteen saatuaan selville, että lapsille suunnatut ”karkkivitamiinit” saattavat aiheuttaa ylivilkkaushäiriö ADHD:ta. Paremman vaihtoehdon löytäminen osoittautui kuitenkin haasteelliseksi. 

– 45 minuutin ajan vertailin lasten vitamiineja ja luin netistä arvosteluja ja ei-tieteellisiä blogikirjoituksia, joita sekä pelkään että kunnioitan.

Äiti pohtii, olisiko tätä tapahtunut ennen, jolloin kaikki mahdollinen tieto ei ollut kätemme ulottuvilla. Laditan kertoo, että hänen lapsuudessaan syötiin tavallista ruokaa ja asiat olivat silti hyvin. Hän toteaa, että nykypäivänä häntä katsotaan vihaisesti jo silloin, jos hän antaa lapsilleen mehutetran leikkipuistossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen nähnyt, miten jotkut vanhemmat katsovat minua, kun annan pojalleni mehua puistossa. Se on mehua, ei Red Bullia tai margaritaa, joten rauhoitu.

– Moderni vanhemmuus on kamalaa. Antaisin vasemman polvilumpioni, jotta saisin olla vanhempi 70- tai 80-luvulla, jolloin hyvän äidin merkki oli se, että hän muisti avata autonsa ikkunat polttaessaan tupakkaa.

Päivitystä jaettu yli 70 000 kertaa

Laditan toteaa myös, että nykyajan vanhemmuus on todella kallista. Hän kertoo käyttäneensä omaisuuksia lastensa vitamiineihin, vaikka hänellä itsellään ei ole edes kunnon rintaliivejä.

–  Vuonna 2016 et todella rakasta lapsiasi, jos et ole vainoharhainen heidän fyysisestä hyvinvoinnistaan ja ole valmis maksamaan pientä omaisuutta luontaisesta väriaine-vapaasta hammastahnasta, joka maistuu seljankukalle ja etuoikeutetulle, äiti kirjoittaa.

Äidin päivitys on herättänyt runsaasti keskustelua, ja tuhannet kommentoijat ovat ryhtyneet kiistelemään lastenkasvatukseen liittyvistä kysymyksistä. 

– Jos tarvitsette minua, olen tietokoneeni edessä itkemässä katkeria kyyneliä ja etsimässä ftalaatti-vapaata kylpyvaahtoa. Vaikka en edes tiedä, mitä ftalaatti on, äiti lopettaa.

Lastenkasvatus on asia, joka herättää paljon tunteita. Katso videolta, mitä mieltä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen on lapsen lahjomisesta. 

2:15

Lähde: HuffingtonPost 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.