Äiti kertoo, miksi imetti tytärtään 9-vuotiaaksi: "Lapsi voi itse päättää, milloin hän vieroittautuu"

50-vuotias neljän lapsen äiti kertoo imettäneensä kuopustaan Charlottea 9-vuotiaaksi. Hän uskoo, että pitkään jatkuneen imetyksen vuoksi tytön vastustuskyky on parantunut. Äidin mielestä myös heidän suhteensa on tämän takia tiiviimpi. Epäilijöiden mukaan kyse on lasten hyväksikäytöstä. Sharon uskoo toisin ja haluaa nostaa tietoisuutta asiasta.

Brittiläinen neljän lapsen äiti Sharon Spink kertoo, että hän on imettänyt tytärtään Charlottea 9-vuotiaaksi. Nainen kertoo Daily Mail -lehdelle, että hän lopetti tyttärensä imettämisen vasta noin kahdeksan viikkoa sitten, kun tämä ei itse enää hinkunut äidinmaitoa.

Sharonin mielestä imettämisestä on ollut hyötyä, sillä tyttö voi hyvin rintamaidon ravintoaineiden takia.

Syytetty pedofiiliksi

50-vuotias äiti myöntää, että häntä on kritisoitu noinkin vanhan lapsen imettämisestä. Joidenkin mielestä kyse on ollut jo lapsen hyväksikäytöstä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sharon haluaa purkaa häpeän leiman, joka liittyy vanhemman lapsen imettämiseen. Hänen mukaansa moni muukin imettää varttuneempaakin jälkikasvuaan.

Imetti 5-vuotiasta kolmesti päivässä

Sharon kertoo, että hän päätti antaa Charlotten vieroittautua itse ”luonnollisesti” äidinmaidosta, koska se oli ollut vaikeaa muiden hänen lastensa kohdalla. Sharonilla on myös 30-, 28- ja 12-vuotiaat tyttärret.

– On mukavaa, että lapsi voi itse päättää, milloin hän vieroittautuu sen sijaan, että hänet pakotettaisiin tekemään niin, Sharon kertoo lehdille.

– Hän vieroittautui itse tänä vuonna.

Sharon kertoi The Sun -lehdelle, että hän oli alun perin aikonut imettää Charlottea vuoden ajan ja katsoa sen jälkeen, kuinka pitkään tyttö itse haluaisi jatkaa. Kuopus halusi usein rintamaitoa ennen nukkumaanmenoa.

Kun Charlotte oli 5-vuotias, Sharon imetti häntä kolmesti päivässä. Viimeisten neljän vuoden aikana niin on käynyt enää kerran kuussa.

Sharon kertoo, että hän imetti tyttöä aiemmin myös julkisella paikalla. Hän lakkasi tekemästä niin neljä vuotta sitten.

Alla olevalla videolla asiaa imetyksestä. Artikkeli jatkuu videon alla.

Uskoo monien imettävän kauan

Sharon on saanut tukea imetystä tukevista yhteisöistä. Toiset ovat katsoneet häntä pahasti.

Nainen on vakuuttunut siitä, että imettämisen kautta hänen ja Charlotten välille on muodostunut vahva side. Hän luottaa siihen, että heidän suhteensa ei muutu, vaikka imetys olisikin loppunut.

Äiti uskoo, että Charlotte on harvoin kipeä, koska rintamaito on parantanut tytön vastustuskykyä.

Sharon uskoo, että monet muutkin äidit imettävät lapsiaan kauan. Moni ei kuitenkaan uskalla myöntää sitä, ja hän haluaakin omalla esimerkillään nostaa ihmisten tietoisuutta ilmiöstä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja