Äiti kavalsi lapseltaan yli 14 000 euroa – tytär muisteli, miten äiti kuljetti 12-vuotiasta pankkiin kesken koulupäivän ja käytti rahat juhlimiseen

Lahtelainen äiti kavalsi alakouluikäiseltä tyttäreltään yli 14 000 euroa. Tyttären mukaan äiti käytti rahat juhlimiseen.

Itä-Suomen hovioikeus päätti viime viikolla, ettei se myönnä asiassa jatkokäsittelylupaa. Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi naisen aiemmin törkeästä kavalluksesta 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomion mukaan äiti oli tyhjentänyt tyttärensä tilin vuosien 2011 ja 2012 aikana. Lapsi oli tuolloin noin 12-vuotias.

Tyttären tilillä oli tapahtuma-aikaan suurehko summa rahaa, 14 200 euroa, sillä hän oli aiemmin joutunut rikoksen uhriksi. Hän oli saanut korvauksia tapaukseen liittyen.

Kun tyttö tuli täysi-ikäiseksi, hän kuitenkin huomasi, että rahoista oli jäljellä vain noin 9 euroa.

Tytär muisti vierailut pankissa viikonlopun alla

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tytär muisteli, miten hänen äidillään oli ollut tapana viedä hänet yleensä torstaina tai perjantaina pankkiin kesken koulupäivän. Pankissa hänen oli täytynyt antaa allekirjoituksensa, jotta äiti sai nostettua rahaa hänen tililtään.

Tyttären käsitys oli, että äiti oli käyttänyt rahat juhlimiseen.

Oikeudessa äiti kiisti vieneensä tyttäreltään yli 14000 euroa ja kertoi käyttäneensä tyttärensä varoja perheen elättämiseen. Hänen mukaansa tähän tarkoitukseen oli mennyt kuitenkin vain 2000 euroa.

Loput rahat käytettiin äidin mukaan tyttären hemmotteluun. Äidin mukaan hän oli ostanut tyttärelleen muun muassa kallista kodinelektroniikkaa ja merkkivaatteita.

Tyttärellä ei ollut tästä tietoa. Kertomansa mukaan hän ei omistanut tapahtuma-aikaan edes puhelinta.

Käräjäoikeus uskoi tytärtä ja katsoi äidin syyllistyneen törkeään kavallukseen.

Nainen määrättiin 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä maksamaan tyttärelleen 14 200 euroa takaisin viivästyskorkoineen vuodesta 2012 lukien.

Äiti valitti tuomiosta Itä-Suomen hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa. Hovioikeus päätti asiasta viime viikolla.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat