Ainutlaatuinen esitys: Kuusamon valtuusto huipensi etäkokouksensa yhteiseen joululauluun, jota ei voi kuunnella hymyilemättä – "Koira järkyttyi niin, että päätti osallistua"

Tätä kokouksessa kuullutta joululaulua ei voi kuunnella hymyilemättä – Kuusamon kaupunginvaltuusto lauloi etäyhteyksin, mutta yhdessä 2:03
Miltä kuulostaa joululaulun laulaminen etäyhteyksien avulla? Katso video ja hymy on taattu.

Koronaviruksen vuoksi Suomessa on siirrytty pitämään kokouksia etäyhteyden avulla. Näin toimittiin myös Kuusamon kaupunginvaltuuston kokouksessa. Lopputulos vähintäänkin hymyilyttää kuulijaa.

Politiikan ei aina tarvitse olla vakavaa. Siitä piti huolen kaupunginvaltuuston ”sekakuoro”, joka päätti pitää yli kymmenen vuoden perinteestään kiinni ja toteuttaa joululaulun laulamisen olosuhteista huolimatta. Valtuuston jäsenet ovat tottuneet aina laulamaan kappaleen En etsi valtaa loistoa. 

– Kokouksen jälkeen lauletaan yhteistyön merkiksi ja kiitokseksi vuoden töistä, kertoo Kuusamon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Määttä.

Puheenjohtajaa aluksi mietitytti, että miten tänä vuonna mahtaa perinteen kanssa käydä, mutta kaikki halusivat kuitenkin kokeilla, vaikkakin sitten etäyhteyden välityksellä.

Lopputulos on hyvinkin sympaattinen, sillä yhteyksien vuoksi kaikki laulavat kappaletta hieman eri tahdissa. Menoa se ei kuitenkaan haitannut ja ajoittain onkin kuultavissa, miten laulajia itseäänkin välillä alkaa naurattamaan.

– Yksi totesi laulun kuulostavan siltä, että olisi nautittu jotain muutakin kuin kansalaisluottamusta, Määttä kertoo naureskellen.

Videolla on myös kuultavissa, miten yhden laulajan koira lähtee mukaan lystin pitoon, kauhuissaan tai mielissään, sitä ei kukaan tiedä.

– Jollakin oli siellä koira mukana ja se järkyttyi niin pahasti, että päätti osallistua mukaan. Kävi niin paljon korviin, että rupesi haukkumaan.

Joululaulu on saanut monelle hyvän mielen

Määttä kertoo saaneensa paljon positiivista palautetta videon tiimoilta. Kaupassa moni on ottanut hihasta kiinni ja kertonut tempauksen olleen mahtava juttu.

– Nyt tehtiin yhteistyötä yli puoluerajojen. Kaikki yritimme päästä samaan säveleen, mutta tietotekniikan kautta se ei ollut mahdollista. Tuli riitasointujakin väliin, Määttä veistelee.

Yhteislaulussa onnistuttiin kuitenkin tänäkin vuonna, sillä sen tarkoitus on saada kaikille hyvä joulumieli.

– Hymy tuli kaikille huuliin tuossa ja niin varmasti kaikille kuulijoillekin.

Lue myös:

    Uusimmat