Aino-Kaisa Saarinen itki tunteikasta olympiapäätöstä: "Olen saanut tästä niin paljon"

Aino-Kaisa Saarinen suoritti viimeisen arvokisahiihtonsa Pyeongchangissa sunnuntaina. Hän oli kisan tuloksissa 20:s.

Haastatteluun ”Aikku” saapui kyyneleet silmissä. Kyse ei ollut pettymyksestä, vaan arvokisauran päättymisen aiheuttamasta haikeudesta.

- Kisoista oli varmaan pisin kolmekymppiä, mitä olen hiihtänyt. Oli aika rankka reissu. Olisi ollut mukava olla vähän korkeammalla tuolla, mutta se oli nyt tällainen kisa, Saarinen sanoi.

Saarinen oli mukana olympialaisissa neljättä kertaa.

 - Olen tyytyväinen, että viestissä pystyin tekemään kauden parhaan suoritukseni. Oli tavoitteena olla olympialaisissa kauden parhaassa kunnossani ja sen tein. Tässä kisassa yritin rimpuilla minkä pystyin, summasi hän viimeiset olympialaisensa.

Saarinen myönsi yllättyneensä, miten tunteikkaalta kisa tuntui.

- En uskonut, että viimeinen olympiastartti on näin tunteikas hetki. Maaliintulo konkretisoi koko urani. Ajatus on, että urani päättyy tähän kauteen. Tää on sen verran rankka duuni, että nuoremmat saa jatkaa.

Saarinen voitti urallaan neljä MM-kultaa, kaksi olympiahopeaa, yhden MM-hopean, kolme olympiapronssia ja viisi MM-pronssia.

- Olen saanut tästä niin paljon. Kaksivuotiaana aloitin hiihtämisen, niin en olisi kuuna päivänä uskonut, että tällaisen uran saan tehtyä. Ei voi olla kuin kiitollinen, Saarinen sanoi tunteikkaana.




Lue myös:

    Uusimmat