Aikuinen nainen, näin flirttailet tyylillä!

Usein suvessa juhliessa katseita tulee vaihdettua myös vastakkaisen sukupuolen kanssa. Flirtti kuuluu kesään kypsemmälläkin iällä, mutta kuinka hoitaa se taidolla? Flirttikouluttaja Eila Kaarresalo-Kasari paljastaa.

1. Usko itseesi

Flirttikouluttaja Eila Kaarresalo-Kasarin mielestä usko omaan itseensä on flirttailun peruslähtökohta. Terve itsetunto on viestinnän a ja o.

– Jos omaat vahvan itsetunnon ja olet hyvällä päällä, olet ehkä hieman meikannut, pessyt hiuksesi ja pukenut jotain kivaa ylle, flirttailu on helpompaa. Flirttikin on hyvän mielen jakamista muiden kanssa.

– Omaan charmiin pitää uskoa, ja uskoa voi myös lisätä pitämällä mielessä aikaisempia onnistumisia. Kun ajattelee, että on ihan hyvä tyyppi, flirttikin onnistuu.

2. Tee aloitteita

– Älä jää odottelemaan, että jotain tapahtuu. Myös naisen on tehtävä aloitteita.

Ennen vanhaan aloite kontaktin ottoon piti tulla mieheltä, mutta ei onneksi enää, Kaarresalo-Kasari sanoo. Hän kehottaa naisia lähestymään vastakkaista sukupuolta – monet miehet jopa pitävät siitä, sillä se tekee heidän elämästään helpomman.

– Kun tekee itse aloitteen, voi myös poimia rusinat pullasta eli valita mieleisensä. On hyvä tarkkailla ympäristöään, siten löytyvät flirtin kohteet.

Flirttiekspertti rohkaisee myös riskinottoon: jos ei ota riskiä, ei myöskään mitään saavuta.

– Pahinta mitä aloitteen tekijälle voi tapahtua, on kohteen tyly vastaanotto. Tällöin asiaa ei suinkaan pidä ottaa omana vikana, vaan ajatella, että toisella oli kiire tai huono päivä. Älä masennu, lähesty seuraavaa!

3. Astu esiin

– Jos olet hirveän ujo, niin on jollain lailla hyvä erottua joukosta. Jos menet tanssimaan, ja siellä on iso naisjoukko, niin älä ihmeessä liity heihin, vaan mene kulkuväylien läheisyyteen. Siellä tapaat vastakkaista sukupuolta paljon helpommin.

Salissa tai ravintolassa kannattaa etsiä paikka, jossa muiden on helppo lähestyä. Tähän ei sovi ruuhkaisin alue, muttei myöskään takimmainen peräpöytä.

– Yleensä ujo haluaa piiloutua, mutta valitettavasti salin perältä harva hakee, kun taas etupöydistä viedään lattialle. Niillä, jotka viihtyvät siellä missä muutkin ihmiset, mahdollisuudet ovat aika paljon paremmat.

Mukana voi kantaa myös jotain erityistä esinettä, joka herättää keskustelua.

– Se voi olla hassu hattu, huivi, tai vaikkapa koirasi, se voi olla mikä tahansa, mutta sellainen, että siihen joku tarttuu eli siitä saa hauskan keskustelun aikaan, Kaarresalo-Kasari nauraa.

4. Harjoittele flirttiä

Flirttiä kannattaa myös treenata, sillä harjoitus tekee mestarin.

– Sitä pitää harrastaa joka päivä, eikä vain etsiä elämänsä miestä. Flirttiä voi harjoitella kaikenlaisilla miehillä, myös niin sanotuilla varakappaleilla eli sellaisilla, jotka joutavat ö-mappiin. Ei flirtin kohteen tarvitse olla mikään elämän suurin rakkaus, Kaarresalo-Kasari neuvoo

5. Hymyile

– Sanotaan, että hymy on lyhin matka kahden ihmisen välillä, Kaarresalo-Kasari muistuttaa.

– Flirtissä onkin ehdoton välttämättömyys, että hymyilet. Ei sen tarvitse olla mitään kestohymyä, aivan pieni ja nopea hymy riittää.

– Muista kolme H:ta: hymy, huumori ja huomaavaisuus. Kannattaa viljellä huumoria ja hyviä tapoja. Erityisesti miesten pitäisi kiinnittää asiaan huomiota. Herrasmiehet kiinnostavat naisia.

6. Kosketa

– Pieni kosketus on ihan sopivaa. Miestä voi koskettaa vaikka kyynärpäähän, kun kävelee ohi. Jos olet vaikka tanssipaikalla, voit kokeilla pientä kosketusta, katsetta ja hymyä, ja katsoa tuleeko kaveri hakemaan seuraavalla?

– Pienellä merkillä voidaan ilmaista, että ollaan kiinnostuneita, Kaarresalo-Kasari opastaa.

7. Käytä kehoasi

Flirttailussa voi käyttää apuna myös kehon kieltä. Hius- ja kosmetiikkamainokset, joissa naiset lähettävät salaperäisiä hymyjä eteenpäin, ovat hyvää harjoitusmateriaalia kehon kielestä, flirttiekspertti vinkkaa.

– Voit sivellä hiuksiasi, miehistä se on mieluisaa. Voit myös paljastaa vähän rannetta, varsinkin, jos olet onnistunut pääsemään flirttailussa niin pitkälle, että istut jo miehen kanssa samassa pöydässä. Ranteen hienovarainen paljastaminen on kuulemma hyvin seksikästä.

8. Näytä tunteesi

Flirttikouluttaja kehottaa myös tunteiden näyttämiseen – vaikka vallalla on ollut ajatus, ettei niin kannattaisi tehdä, vaan esittää mieluummin vaikeasti saavutettavaa.

– Ihastuksen tunteet on hyvä näyttää, sillä yleensä niihin vastataan. Jos leikkii vaikeasti tavoiteltavaa, niin joku voi ajatella, että onpas siinä ylpeä ja kylmä ihminen.

– Lämpimät ihastuksen tunteet kannattaa ilman muuta tuoda esiin. Jos ei tule vastakaikua, niin sitten ei tule, mutta ei se meitä kaada!

9. Ole vapaa

Sinkkujen olisi hyvä näyttää, että ovat vapaata "riistaa". On tärkeää, että se näkyy.

– Sinkut ympäröikööt itsensä niin sanotulla vapauden auralla eli huomioimalla ympäristönsä rennolla liikehdinnällä ja käyttämällä kehon kieltä. Jos haet seuraa, on välttämätöntä, että ilmaiset olevasi vapaa. Älä siis kulje kuin hevonen laput silmillä pisteestä A pisteeseen B, vaan tarkkaile mielenkiinnolla ympäristöäsi.

Kaarresalo-Kasari huomauttaa, että flirttailu on skarppien ihmisten puuhaa, koska tilanteet muuttuvat nopeasti ja niistä on otettava hetkessä kiinni – eli ennen kuin mukava tyyppi, mahdollinen uusi romanssi kävelee ohi.

– Tartu hetkeen!

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi / Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja