Itsevarmuutta vai haluttomuutta? Näin ikääntyminen vaikuttaa seksielämään

Onko seksi parempaa vanhempana vai häviävätkö halut iän myötä? Vastaus selvisi Studio55.fi:n seksikyselyssä.

Studio55.fi:n yli 50-vuotiaille kohdistetun suuren seksikyselyn vastaajista joka kolmas koki ikääntymisen vaikuttaneen positiivisesti seksielämäänsä. Näistä 65 prosenttia sanoi syyksi itsevarmuutensa lisääntymisen ja reilusti yli puolet koki itsensä iäkkäämpänä myös avoimemmaksi.

Seksielämää pönkitti positiivisesti myös pitkän parisuhteen tuoma luottamus sekä ehkäisytarpeen poistuminen. Reilu kolmannes vastaajista koki eroottisen elämänsä paremmaksi iäkkäämpänä, sillä oli löytänyt itsensä – tai uuden rakkauden.

Korkeampi ikä näytti suosivan naisia hieman enemmän eroottisessa elämässä. Naisista 37 prosenttia sanoi ikääntymisen vaikuttaneen siihen positiviisesti, kun taas miehistä näin vastasi vain 29 prosenttia.

Haluttomuus vaivaa

Kyselyyn vastanneista noin 40 prosenttia sanoi ikääntymisellä olleen negatiivinen vaikutus seksielämään. Näin vastanneista melkein puolet sanoivat syyksi haluttomuuden sekä intohimon puuttumisen. Myös erektiohäiriöit ja muutokset omassa tai kumppanin kehossa sanottiin vaikuttavan petipuuhiin negatiivisesti.

Yli 65-vuotiaista miehistä puolet vastasi iän vaikuttaneen negatiivisesti, kun taas samanikäisistä naisista näin ilmoitti vain 30 prosenttia.


Studio55.fi-sivustolla toteutettuun kyselyyn osallistui 15. - 24.4.2013 välisenä aikana noin 1500 vastaajaa. Vastaajista 55 prosenttia oli naisia ja 45 prosenttia miehiä. 46 prosenttia heistä oli 55-64-vuotiaita, 30 prosenttia alle 55-vuotiaita, 21 prosenttia 65-74-vuotiaita ja 3 prosenttia yli 75-vuotiaita.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja