Seksitekstailun suosio kasvaa eläkeläisten keskuudessa

Iäkkäät ihmiset ovat kovaa vauhtia omaksumassa uusimman tekniikan saloja sekä opettelemassa, miten näitä innovaatioita voidaan käyttää vihjaileviin viesteihin. Amerikkalainen aarp.org-sivusto kertoo ikäihmisistä, jotka viestittelevät tuhmia juttuja toisilleen kännykällä.

Kun Roger pääsee suhteessa naisen kanssa intiimille tasolle, ei vie kauaa aikaa ennen kuin seksikkäät kuvat vaihtavat omistajaa kännyköiden välityksellä. Hänen treffikumppaninsa joko pyytävät miestä lähettämään tuhmia kuvia itsestään tai sitten he vain lähettävät sellaisia itsestään pyytämättä.

– Sanon, että sinulla on uskomaton vartalo ja uskomattomat rinnat. Seuraavaksi saankin sitten jo kuvan rinnoista, Roger toteaa naureskellen.

Massachusettsissa asuva Roger on nauttinut uuden teknologian mahdollistamasta flirtistä jo vuosia. Seksitekstailu ei siis ole ainoastaan nuorten hupia. 59-vuotias Roger on eronnut, ja kännykkänsä ansiosta hänen rakkauselämänsä on mielenkiintoisempaa kuin koskaan.

Tästä ei kannata mennä sokkiin. Yhä useammat yli viisikymppiset, niin sinkut kuin naimisissa olevatkin, lähettävät seksikkäitä tekstiviestejä seksielämänsä piristämiseksi. Parisuhdevalmentaja Suzanne Blake on kuullut työssään paljon seksitekstailusta.

– On harhaanjohtavaa, että ikääntyvien biologiset muutokset johtaisivat seksuaalisuuden ja seksin vähenemiseen. Vaikka he olisivat sinkkuja tai naimisissa olevia, tämä ihmisryhmä haluaa seksuaalista kanssakäymistä aktiivisesti. He haluavat flirttailla, koska se saa heidät tuntemaan itsensä nuoriksi.

Tekstiviestillä voi ilmaista itseään avoimemmin

50-vuotias Jill tuntee itsensä nuoreksi ja elinvoimaiseksi, kun hän seksitekstailee. Se tekee hänet rohkeammaksi ja vähentää pidättyneisyyttä.

– Olen rohkeampi, kun lähetän seksitekstareita, verrattuna siihen, että esimerkiksi puhuisin puhelimessa tai tapaisin kasvotusten.

Seksitekstailu saa 15 vuotta sitten eronneen Jillin tuntemaan, että hänellä olisi tuhma salaisuus. Hän puhuisi kuitenkin mieluiten puhelimessa, mutta hänelle sopii myös tekstiviestien lähettäminen – etenkin silloin, kun hän haluaa sanoa jotain tuhmaa. Siinä juuri seksitekstailun viehätys piileekin.

Psykoterapeutti Jonathan Alpert kertoo, että koska seksitekstailussa ei odoteta nopeaa vastausta, siinä on vähemmän pelissä kuin kasvotusten käydyssä keskustelussa.

– Kun riski tulla tuomituksi on pienempi, on parempi mahdollisuus ilmaista itseään seksuaalisesti avoimemmin.

Kaikki eivät pidä seksitekstareista

Seksitekstailu on myös hyvä tapa saada pitkän parisuhteeseen maustetta, varsinkin jos osapuolet ovat kiireisiä. Parisuhde- ja seksiekspertti Genie James suosittelee seksiviestittelyä pariskunnille, joiden täytyy tehdä pitkiä työmatkoja ja joilla on hankaluuksia olla yhteydessä toisiinsa pitkin päivää.

– Se on edullista, se on nopeaa ja kukaan ei voi kuulla sitä. Puhelin on kädessäsi joka päivä, kyse on vain intohimon ylläpitämisestä.

Ammattilaiset varoittavat, että sekstailussa on omat vaaransakin, varsinkin silloin, kun sitä harrastetaan treffimaailmassa. Kun seksitekstailun toista osapuolta ei ole tavattu koskaan, viestien takana voi olla joku aivan muu kuin luulit.

– Jotkut saattavat lupailla liikoja. Liian paljon liian aikaisin ei ole hyvä asia parisuhteessa. Suosittelen ihmisille, että he kasvattaisivat parisuhdetta makuuhuoneen ulkopuolella, parisuhdeasiantuntija Gilda Carle sanoo.

Kannattaa myös muistaa, että kaikki eivät pidä seksitekstareiden vastaanottamisesta. 66-vuotias Richard sai netissä tapaamaltaan naiselta seksitekstiviestin, jossa oli liian rohkea kuva. Hän ei ollut iloinen viestistä.

– Se oli todella noloa, Richard sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja