Äidit laiminlyövät terveytensä lastensa takia

Perheen etu ennen omaa etua, ajattelee moni vanhempi. Uuden selvityksen mukaan äidit riskeeraavat oman terveytensä laiminlyömällä itseään lapsia hoitaessaan.

Äideillä on omaa aikaa keskimäärin vain 26 minuuttia päivässä, kodinkoneyritys Procter and Gamblen teettämä selvitys paljastaa. Ei siis ole mikään ihme, että monet brittiäidit laiminlyövät myös omaa terveyttään perheensä vuoksi. Moni huolehtii perheestään niin täsmällisesti, että oma ateriointi jää puutteelliseksi. Aterioiden väliin jättäminen tarkoittaa, että äidit eivät saa riittävästi tarvittavia ravintoaineita.

9barin teettämän selvityksen mukaan jopa neljä viidestä brittiäidistä on sitä mieltä, että heillä ei ole riittävästi energiaa ja jopa 63 prosenttia äideistä jättää aterian väliin perheestään huolehtiessaan. Viidennes vastanneista sortuu aterioiden laiminlyöntiin useita kertoja viikossa. Useimmat selvitykseen vastanneista, eli jopa 49 prosenttia, jättää väliin päivän tärkeimmän aterian, eli aamiaisen.

– Äitinä oleminen on yksi aikaa vievimmistä, vastuullisimmista ja vaativimmista töistä. Äidit ovat tavoitettavissa 24/7, joten he unohtavat helposti omat ravitsemukselliset tarpeensa ja päätyvät jättämään aterioita väliin sekä syömään kiireessä, 9barin ravitsemusterapeutti Liz Tucker kertoo.

Huolestuttavaa on myös se, että äidit katsovat ravintoarvoja enemmän ruokien kalorimääriä. Jaksamisen kannalta olisi kuitenkin tärkeää syödä nimenomaan ravitsevaa ruokaa.

Lisää asiaa ravinnosta Suurin pudottaja -ohjelmassa

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähteet: TLC, Female First

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja