Äidit kertovat: Tätä toivomme äitienpäiväksi!

Äitienpäivää vietetään tulevana sunnuntaina. Äidit kertovat, mitä he toivovat lahjaksi!

"Äitienpäivälahjaksi toivon lasten tekemiä kortteja ja aamiaista. Aamuista supinaa keittiöstä, sitä pientä riidanpoikasta, kuka saa kantaa ja mitä, ja viimein lasten innokkaiden silmien näkemistä kun he tulevat ”herättämään”. Iltapäivällä haluaisin mennä perheen kanssa pitkälle kävelylle ja/tai piknikille ilmasta riippuen ja etsiä parhaimmat valkovuokkopaikat. Olisi kiva vaan saada olla perheen kanssa, taloustöistä huolehtimatta. Äitienpäivässä on parasta lasten innostuneisuus antaa äidille maailman paras päivä, lopputuloksella ei ole väliä."

Kolme lasta, yksi kouluikäinen ja kaksi alle kouluikäistä

"Viime vuosien lahjoja, jotka ovat olleet tosi hyviä just mulle: juoksukoulu, paljasjalkatossut, joogatunneille lahjakortti, ikkunoiden pesu siivoojien tekemänä tai pyörän keväthuolto tai mikä tahansa muu kotiaskare, joka muuten päätyisi äidin tekemäksi. Hemmotteluhoito tai lahjakortti. Ja sitten se klassikko: rauha nukkua aamulla ja lukea aamun lehti rauhassa valmiin aamiaisen kanssa ja/tai päivä prinsessana, eli joku muu tekee kaikki normaalit arkityöt."

Kolme lasta, alle kouluikäisiä ja yksi koululainen

"Mä pyysin jotain yllätyskasvia puutarhaan. Meillä on siis aikamoinen pihanlaittourakka käynnissä ja halusin, ettei minun tarvitsisi tehdä kaikkia päätöksiä istutuksista itse. Siksi olisikin huippua, jos joku kasvi tulisi ihan yllärinä. Lahjatoiveeseen sisältyi myös kasvin istutus paikalleen. Tämä toive on siis esitetty miehelle, koska lapsi on vielä niin pieni. Ihanaa olisi, jos joku kortti olisi kuitenkin askarreltu."

Yksi pieni lapsi

"Meillä aina pienet jutut eli saan (toivon) aina kesän kukat partsille ja aamiaista sänkyyn, ja toki ne poimitut valkovuokot on aina se tärkein. Ei muuta."

Kolme alle kouluikäistä lasta

"Lahjaksi toivon eniten: Rauhallisen päivän, joka ei siis sisällä tappelua ja huutoa. Rahalla ostettavaa? Jos mulle tarjotaan lounas tai annetaan joku kiva kirja, niin ne olisi kivoja. Joku laadukas romaani. Saa olla uusi tahi vanha, kunhan on hyvä."

Kolme kouluikäistä lasta

"Sitä, että mies ja muksut ovat suunnitelleet mukavaa yhdessäoloa, oli se sitten brunssi ravintolassa tai pyöräretki. Ja onhan ne lasten itse tehdyt kortit oikeasti herttaisia, mitä enemmän kuvia ja tekstiä sen parempi."

Kaksi kouluikäistä lasta

"Mä pyysin jalkahoidon."

Kaksi alle kouluikäistä lasta

"Haluaisin nukkua pitkään ja nauttia miehen tekemän brunssin. Lahjaksi odotan lasten askarteluja, kukkia ja lahjakorttia hemmotteluhoitoon, joka on ollut perinteenä jo monta vuotta. Mieluummin tekemistä kuin tavaraa."

Kaksi alle kouluikäistä lasta

"Lahjat eivät missään nimessä ole äitienpäivän oleellisin puoli, mutta kyllähän se sydäntä lämmittää, jos pieni lapsi on omin kätösin väkerrellyt vaikkapa jonkun piirustuksen, kortin tai muun tee-se-itse-lahjan päiväkodissa. Myös itse kerätty kukka ilahduttaisi varmasti, oli se sitten leskenlehti tai valkovuokko. Lapsen ilo lahjan antamisesta on tärkeämpää kuin itse lahja."

Yksi pieni lapsi

Lue myös:

Tee äidille kukkamaljakko Marian ohjeilla

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat