Ahvenpannu 7.12.1999

toim.Kati Nappa

4 ahventa (n.1 kg)
tilkka öljyä tai nokare voita
1 sipuli tai pätkä purjoa
1 rasia herkkusieniä
tilliä ja/tai persiljaa
(tuoretta, kuivattua tai pakastettua)
2-3 rkl sitruunamehua
valkopippuria myllystä
ripaus suolaa
n.2 dl kalalientä tai vettä
2-3 rkl ruokakermaa

Leikkaa ahvenista selkäeväät saksilla. Leikkaa saksilla selkärangan molemmin puolin nahkaan viillot. Työnnä peukalolla nahka irti molemmilta puolilta. Katkaise niska saksilla ja kiskaise lihaosa irti. Poista sisälmykset ja huuhdo kala nopeasti vatsasta.
Sipaise paistokasarin pohja öljyllä tai voilla. Lisää sipulisilppu ja osa tillistä ja persiljasta. Nosta kalat päälle. Lisää herkkusienet, loput mausteet ja sitruunamehu.
Kaada päälle kiehuva kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 8-10 min. Lisää joukkoon loppuvaiheessa vähän ruokakermaa ja tarjolle tuotaessa tilliä. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja ruisleipää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja