Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ahvenpannu 7.12.1999

Julkaistu 29.05.2001 13:57

toim.Kati Nappa

4 ahventa (n.1 kg)
tilkka öljyä tai nokare voita
1 sipuli tai pätkä purjoa
1 rasia herkkusieniä
tilliä ja/tai persiljaa
(tuoretta, kuivattua tai pakastettua)
2-3 rkl sitruunamehua
valkopippuria myllystä
ripaus suolaa
n.2 dl kalalientä tai vettä
2-3 rkl ruokakermaa

Leikkaa ahvenista selkäeväät saksilla. Leikkaa saksilla selkärangan molemmin puolin nahkaan viillot. Työnnä peukalolla nahka irti molemmilta puolilta. Katkaise niska saksilla ja kiskaise lihaosa irti. Poista sisälmykset ja huuhdo kala nopeasti vatsasta.
Sipaise paistokasarin pohja öljyllä tai voilla. Lisää sipulisilppu ja osa tillistä ja persiljasta. Nosta kalat päälle. Lisää herkkusienet, loput mausteet ja sitruunamehu.
Kaada päälle kiehuva kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 8-10 min. Lisää joukkoon loppuvaiheessa vähän ruokakermaa ja tarjolle tuotaessa tilliä. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja ruisleipää.

Lisää aiheesta:

Tutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisillaMoni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheenLäpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengenBrittinainen teki melkoisen munalöydön eBaystaKuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraanHanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:14
    Sokeri

    Tutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla

  • 06:48
    Flunssa

    Moni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheen

  • Eilen19:01
    Lääketiede

    Läpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengen

  • Eilen18:59
    Linnut

    Brittinainen teki melkoisen munalöydön eBaysta

  • Eilen17:39
    Autot

    Kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraan