Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ahvenpannu 7.12.1999

Julkaistu 29.05.2001 13:57

toim.Kati Nappa

4 ahventa (n.1 kg)
tilkka öljyä tai nokare voita
1 sipuli tai pätkä purjoa
1 rasia herkkusieniä
tilliä ja/tai persiljaa
(tuoretta, kuivattua tai pakastettua)
2-3 rkl sitruunamehua
valkopippuria myllystä
ripaus suolaa
n.2 dl kalalientä tai vettä
2-3 rkl ruokakermaa

Leikkaa ahvenista selkäeväät saksilla. Leikkaa saksilla selkärangan molemmin puolin nahkaan viillot. Työnnä peukalolla nahka irti molemmilta puolilta. Katkaise niska saksilla ja kiskaise lihaosa irti. Poista sisälmykset ja huuhdo kala nopeasti vatsasta.
Sipaise paistokasarin pohja öljyllä tai voilla. Lisää sipulisilppu ja osa tillistä ja persiljasta. Nosta kalat päälle. Lisää herkkusienet, loput mausteet ja sitruunamehu.
Kaada päälle kiehuva kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 8-10 min. Lisää joukkoon loppuvaiheessa vähän ruokakermaa ja tarjolle tuotaessa tilliä. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja ruisleipää.

Lisää aiheesta:

Näin ehkäiset murtumia – nappaa vinkit oikeanlaiseen liikuntaanKäsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussaTyöpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"? Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkunSorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:03
    Liikunta

    Näin ehkäiset murtumia – nappaa vinkit oikeanlaiseen liikuntaan

  • 17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • 16:11
    Sanonnat

    Työpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"?

  • 14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • 11:26
    Suun terveys

    Sorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"