Ahdistaako? Näillä vinkeillä saat iloa eläkepäiviisi

Jos olet jäämässä eläkkeelle vuoden tai kahden päästä, älä tuhlaa aikaasi. Hyödynnä viimeiset vuotesi työpaikalla ja pidä hauskaa. Jos olet jo eläkkeellä, ota kaikki ilo irti vapaudestasi!

Jos olet vielä työelämässä, kerro työkavereillesi erilaisista hauskoista asioista (alla), joita aiot tehdä, kun olet eläkkeellä. Kokeile erilaisia "eläkeläisasuja", joita tulet käyttämään, kun olet eläkkeellä. Lue eläkkeelle jäämiseen liittyviä sanontoja, kirjoita eläkkeelle jäämispuheesi valmiiksi ja laske elinikäodotuksesi.

Elämässä on paljon iloja, jotka tulevat siitä kun ei tee töitä

Jos joudut miettimällä miettimään itsellesi tekemistä eläkepäiviksi, tässä muutamia eri vaihtoehtoja.

- Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lukemaan lapsille paikallisessa kirjastossa tai kotihoidossa oleville potilaille. Toimi vapaaehtoisena voittoa tavoittelemattomassa yrityksessä tai auta leipäjonossa.

- Osallistu aikuisopiston tai avoimen yliopiston sinua kiinnostavalle kurssille.

- Käy kerran viikossa museossa tai galleriassa.

- Tutoroi ja ohjaa opiskelijoita.

- Käytä aikaa säännöllisesti luonnossa liikkumiseen ja siitä nauttimiseen.

- Aloita oma pienyritys tai jaa tietosi ja kykysi tekemällä osa-aikatyötä.

- Ota ystävä tai sukulaislapsi mukaan ja lähde eläintarhaan.

- Hakeudu samanhenkisten seuraan. Tehkää yhdessä käsitöitä, pelatkaa tai urheilkaa.

Vanhakin voi repäistä

Ne, jotka ovat seikkailunhaluisia, ja joiden terveydentila sen sallii, voivat kokeilla laskuvarjohyppyä, benjihyppyä tai jotakin muuta äärimmäisen jännittävää urheilulajia.

Toisaalta, niiden jotka ovat halunneet rentoutua eksoottisella saarella päivänvarjon alla, tulisi mahdollisuuksien mukaan tehdä niin. Vieraile maissa tai kaupungeissa, jotka ovat aina kiehtoneet sinua. Koko maailma on valloitettavissasi.

Joskus taas voi olla mukava unohtua tuntikausiksi lukemaan hyvää kirjaa tai katsomaan televisiosta suosikkiohjelmia.

Eläkkeellä ei tarvitse lopettaa oppimista

Pidä itsesi ajan tasalla senioreiden oikeuksista ja poliittisista päätöksistä, jotka vaikuttavat ikäihmisten ja terveydenhuollon uudistuksiin. Osallistu tempauksiin, joilla kehitetään terveydenhuollon etuuksia eläkeläisten ja vanhusten tarpeisiin.

Puutarhanhoito voi myös olla antoisaa. Kaunis, hyvin hoidettu puutarha on asia, josta voi olla ylpeä myös ystäville ja tutuille. Ruoanlaitto- ja leivontakursseilla on mahdollisuus tavata uusia ihmisiä ja oppia uutta.

Sukututkimus on suosittua eläkeläisten keskuudessa. Moni hyödyntää internetiä löytääkseen esivanhempiaan. Sukututkimus on mahdollisuus oppia perheensä sukujuurista ja saada selville asioita, joita ei muuten olisi koskaan tiennyt.

Pyydä jälkeläisiäsi tai muita nuorempia ihmisiä opettamaan sinulle uusia asioita, kuten surffaamaan internetissä tai pelaamaan viimeisintä pelikonsolia. On myös olemassa pelejä, jotka on kehitetty varta vasten aivojumppaa varten.

Mitä tahansa päätätkin tehdä, eläköitymisen tulisi olla rentoutumista ja irtautumista rutiininomaisesta päivätyöstä.

Lähteet: http://www.fun-at-work.org, http://www.suite101.com

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat