Ahdistaako arki? Viisi vinkkiä, joiden avulla tunnet itsesi jälleen lapseksi

Kun elämä tuntuu tasapaksulta ja arki puuduttaa, kannattaa muistella lapsuuden iloa ja riemua.

Aikuisuus on täynnä velvoitteita, joiden suorittaminen täyttää suurimman osan elämästä. Kun stressi ja kiire painavat, tulisi muistaa myös nauttia elämästä.

Muistele hetki sitä, kuinka huolettomalta elämä tuntui lapsena. Keinuminen tai kevään ensimmäinen leppäkerttu olivat elämäsi parhaita hetkiä, ja kaikki uudet kokemukset toivat elämääsi jännitystä ja riemua.

Palaa siis hetki lapsuuteen ja nauti elämästä.

1. Jätä suojamuuri kotiin

Lapset ovat innoissaan kaikesta, eivätkä piilottele riemuaan. Ota siis lapsista oppia ja iloitse elämän pienistä hetkistä ilman häpeän tunnetta. Positiivinen ajattelu niin työpaikoilla kuin kotonakin vaikuttaa huomattavasti niin sinun kuin läheistesi elämään.  

Älä ole työpaikalla se, joka kääntää kaikki asiat negatiiviseksi. Tutkimusten mukaan työssä eteneminen ja kehittyminen ovat ennemminkin kiinni asenteesta kuin työskentelytaidoista.

Neuvoa voi soveltaa myös parisuhteeseen. Ole siis kannustava, kun puolisosi ehdottaa illallista vanhempiensa kanssa. Oma asenteesi vaikuttaa yllättävän paljon siihen, kuinka ilta lopulta sujuu.

2. Näytä rakkautesi

Oletko koskaan miettinyt sitä, minkä vuoksi lapset ovat niin rakastettavia? Yksi syy löytyy siitä, että lapset eivät piilottele tunteitaan, vaan kertovat avoimesti läheisilleen rakkaudestaan. Lopeta siis tunteiden piilottelu ja kerro kumppanillesi, perheellesi tai lapsellesi, kuinka paljon he oikein merkitsevätkään sinulle.

Kerro asia kasvotusten, soita, lähetä tekstiviesti tai anna lahja. Tavalla ei ole väliä, kunhan teet sen nyt!

3. Hämmästele maailmaa

Älä käyttäydy kuin olisit jo kokenut elämässäsi kaiken, vaan ihmettele ja hämmästele maailman menoa. Lapset heräävät joka aamu innoissaan sitä, mitä uusi päivä oikein tuokaan tullessaan. Olipa sitten kyseessä lautapelin pelaaminen tai sähkökatkos, lapset löytävät positiivisia asioita kaikesta kokemastaan.

Ole siis utelias ja päästä hetkeksi irti rutiineista. Mene teatteriin, katsomaan jalkapallo-ottelua tai osta cd-levy. Hanki hieman jännitystä elämääsi ja lähde viikonloppulomalle, aja eri reittiä kotiin tai juttele uuden naapurin kanssa. Tekojen ei tarvitse olla kovin suuria, kunhan ne tuovat hieman vaihtelua arkeesi.

4. Osoita tietämättömyytesi

Lopeta teeskentely siitä, että tietäisit kaiken. Lapset eivät pelkää tunnustaa tietämättömyyttään, vaan rakastavat kysyä kysymyksiä. Jos olet joutunut mukaan keskusteluun, jota et ymmärrä, kysy mitä he tarkoittavat. Useimmat ihmiset ovat innoissaan siitä, että he saavat kertoa muilla asiasta, josta he itse tietävät paljon.

Sen sijaan, että yrittäisit osoittaa kaikkitietävää, osoita rohkeasti tietämättömyytesi. Tämä on erinomainen tapa oppia uutta.

5. Osoita luottamuksesi

Älä ole kyyninen. Me kaikki tiedämme, että jotkut ihmiset valehtelevat, huijaavat ja varastavat. Tiedämme myös, että suurin osa ihmisistä ei käyttäydy näin. Älä siis epäile jokaista vastaantulijaa, vaan osoita luottamuksesi, aivan kuten lapsetkin tekevät. Lapset ovat luonnostaan täynnä luottamusta, mutta kyynisyys on asia, jonka he oppivat vasta vanhemmiten.  

Luota myös kumppaniisi. Hän osaa taatusti ostaa oikeat ruokatarvikkeet tai pestä pyykit ilman neuvoasi. Luota lapseesi, että hän selviytyy kotona sen aikaa, kunnes tulet töistä kotiin.

Muista luottaa myös itseesi. Useimmiten itseluottamus on asia, joka rajoittaa elämämme yllättävän paljon. Jos haluat tuoda jonkun parhaat puolet esiin, luota häneen. Sama koskee myös itseäsi.

Entä mitä käy, kun lapset viedään aikuisten maailmaan? Katso videolta, kuinka lapsilta sujuu fine dining huippuravintolassa:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja