Adobe: Isompi näyttö elintärkeä uudelle iPhonelle

Teknologiayhtiö Applen odotetaan julkistavan illalla Suomen aikaa uudet iPhone-kännykkänsä.

Adoben tuoreen Digital Index: U.S. Mobile Benchmark Report -tutkimuksen mukaan Applen on erittäin tärkeää kasvattaa iPhonen nykyistä 4-tuumaista näyttöä, mikäli yhtiö haluaa pärjätä kilpailijoiden suurempinäyttöisiä älypuhelimia vastaan.

Tutkimuksessa havaittiin, että mobiiliselailu yli 4 tuuman näytön älypuhelimilla on kasvussa, kun mobiiliselailu vähenee alle 4 tuuman näytön älypuhelimilla.

- Kuluttajat haluavat näyttäviä kokemuksia älypuhelimillaan. Useat valmistajat tarjoavat kuluttajille entistä suuremmilla näytöillä varustettuja älypuhelimia. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, miten Apple vastaa tähän kehitykseen iPhone 6:lla”, kertoo Adoben Nordic Communications Manager Jes Schyum.

Adoben Digital Index -tutkimuksessa selvitettiin mobiiliselailua Yhdysvalloissa. Tutkimuksen tulokset perustuvat yli 18 miljardiin verkkosivukäyntiin ja yli 700 miljoonaan mobiilisovellussessioon.

Mobiiliselailun suosio kasvaa Suomessakin

Adobe selvitti myös, kuinka suosittua mobiiliselailu on Euroopassa. Suosituinta mobiiliselailu on Iso-Britanniassa, jossa 36 prosenttia verkkoselailusta tehdään älypuhelimella tai tablet-laitteella.

Ruotsi on aivan Iso-Britannian kannassa 35 prosentin osuudella. Tanskassa ja Norjassa molemmissa osuus on 31 prosenttia. Suomessa mobiiliselailun osuus on 23 prosenttia. 

Tulokset perustuvat yli 3 000 verkkosivun yli 800 miljoonaan verkkosivukäyntiin 10 Euroopan maassa kesäkuussa 2014.

Lue myös:

    Uusimmat