Mainos

ABB kiinnostunut Nokian softaosaajista

Nokian irtisanomisuutisia on sulateltu nyt vuorokauden verran ja maku on edelleen karvas. Suurta viisasta etsitäänkin kertomaan, mihin 3700 nokialaista jatkossa työllistyvät.

Tuotantotyöntekijöiden lisäksi valtavasta rakennemuutoksesta kärsivät ICT-alan työntekijät. Alan muutos onkin ollut hurja viimeisen kymmenen vuoden aikana. Softa-henkilöstön määrä on noussut rajusti Nokian imussa, mutta nyt työmarkkinoilla on työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan pari tuhatta uutta työtöntä softalaista.

Ohjelmistoalan pk-yritykset ovat kuluvan vuoden aikana palkanneet ison joukon ex-nokialaisia mobiili- ja pilvipalvelualan töihin, mutta uusien irtisanomisien myötä rajat ovat tulleet vastaan.

Pari sataa nokialaista on ryhtynyt myös yrittäjäksi, mikä on hiukan helpottanut tilannetta. Apua haetaan myös suurista teollisuusyhtiöistä.

Irtisanottu oululainen ICT-suunnittelija uskookin, että pienellä muuntokoulutuksella ICT-alan ammattilaisista on hyötyä myös muille aloille.

-Näkisin kyllä, että kannattaisi satsata muihinkin aloihin, kuten ympäristötekniikkaan. Ihmisiä on kuitenkin melko helppo muuntokouluttaa. Ei se kovin kummoisia loppupeleissä vaadi osaavilta ihmisiltä, toteaa Nokian ICT-suunnittelija Jouni Tanskanen.

ICT-suunnittelija Tanskasen ajatuksiin suhtautuu myönteisesti ruotsalais-sveitsiläinen teollisuuskonserni ABB, joka työllistää Suomessa lähes 7 000 työntekijää.

-Softan merkitys meidän liiketoiminnassamme kasvaa koko ajan. Viime vuonna rekrytoimme kaiken kaikkiaan 500 henkilöä ulkopuolelta ABB:lle ja tänä vuonna olemme rekrytoineet jo yli 250, ja softaosaajien osuus heistä kasvaa koko ajan, kommentoi ABB:n henkilöstöjohtaja Marjut Brander.

Varmaa työpaikkaa Brander ei nokialaisille kuitenkaan pysty lupaamaan.

ABB:n lisäksi suomalaisilla suurilla konepajayhtiöillä on tarvetta enemmän tai vähemmän softaosaajista. Työt ovat kuitenkin usein ulkomailla, mikä hidastaa varsinkin perheellisiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.