Äärimmäisen harvinainen tapaus: Amerikkalaisnainen tuli raskaaksi ollessaan jo raskaana

Kalifornialaisnainen hämmentyi toden teolla kuullessaan odottavansa poikaa, omaa biologista lastaan. Uutinen tuli järkytyksenä siksi, että nainen toimi parhaillaan sijaissynnyttäjänä ja kantoi vatsassaan kiinalaispariskunnan lasta.

Aluksi lääkärit epäilivät Jessica Allenin odottavan kiinalaispariskunnalle identtisiä kaksosia, ja vasta kuukausia myöhemmin totuus lasten erilaisesta geeniperimästä selvisi.

ABC Newsin johtavan lääkärin, tohtori Jennifer Ashton mukaan Allenin tapaus on äärimmäisen harvinainen, mutta tästä huolimatta raskauteen ei liity sen enempää riskejä kuin tavallisessa kaksosraskaudessakaan. 

Lääkärin mukaan tämä äärimmäisen harvinainen tapaus saa alkunsa silloin, jos naisen ovulaatiot jatkuvat käynnissä olevasta raskaudesta huolimatta. Tässä tapauksessa sikiöt eivät olleet vain hedelmöittyneet eri aikaan, vaan lapsilla oli myös kaksi eri vanhempaa.

"Kannoin omaa lastani, enkä edes tiennyt, että hän oli minun"

Sen jälkeen, kun Allen oli synnyttänyt maailmaan kaksi tervettä lasta, lapsirakas nainen päätti auttaa naisia, joilla oli vaikeuksia tulla raskaaksi. Allen halusi tarjota apua kaipaaville pariskunnille vanhemmuuden ihmeen, ja huhtikuussa 2016 kiinalaispariskunnan alkio istutettiinkin onnistuneesti Allen kohtuun.

Vaikka alkioita istutettiin vain yksi, ultraääni paljasti viikkoja myöhemmin naisen kohdusta kaksi sikiötä. Vaikka mahdollisuus alkion jakaantumiseen on hyvin pieni, kaikesta huolimatta lääkärit uskoivat Allenin kantavan identtisiä kaksosia.

Epäilykset alkoivat kuitenkin herätä, kun vauvojen kokoero huomattiin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Huomasin, että toinen oli paljon kevyempi kuin toinen. Oli selvää, etteivät he voineet olla identtiset kaksoset, Allen kertoo.

Muutaman kuukauden kuluttua alkion istutuksesta Allen sai kuulla järkyttävän uutisen; toinen lapsi ei ollutkaan kiinalaispariskunnan, vaan Allenin ja hänen miehensä biologinen poika. DNA-testien avulla saatiin vahvistus tähän harvinaiseen tapaukseen.

– Kannoin omaa lastani, enkä edes tiennyt, että hän oli minun, Allen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka perhe ei ollut varautunut uuteen lapseen, nyt 10 kuukauden ikäinen kuopus on Allenin perheen silmäterä, jota vanhemmat kuvailevat älykkääksi ja nopeasti oppivaksi pikkupojaksi.

Lähde: ABCNews

***

6:46

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.